Maksaisitko tuhansien eurojen hankinnan tyyliin ”sika säkissä” – ”halu koeajaa auto ennen ostoa on selvästi vähentynyt” - Autot - Ilta-Sanomat

Maksaisitko tuhansien eurojen hankinnan tyyliin ”sika säkissä” – ”halu koeajaa auto ennen ostoa on selvästi vähentynyt”

Kun autokuume iskee, niin muistoissa on paperisten ilmoituslehtien räplääminen. Nyt entistä useammin käteen otetaan läppäri tai tabletti.

Honkin toimitusjohtaja Sami Pöllänen uskoo, että ihmisten halu koeajaa auto ennen ostoa on selvästi vähentynyt.

19.9.2018 6:55

Auto hankitaan edelleen niin, että auto ostetaan lopulta liikkeestä.

Ennen esikarsintaa tehtiin paperisesta ilmoituslehdestä, nyt internetin verkkopalvelusta.

Lopulta ostaja siirtyi ja siirtyy edelleen tekemään lopulliset renkaidenpotkinnat liikkeeseen tai yksityisen myyjän luo.

Sen jälkeen autosta tehtiin paperityöt ja kauppa sinetöitiin allekirjoituksin.

Entä tulevaisuudessa?

Kansalainen selaa internetin autovalikoimaa. Ostaja voi jopa hakea kotisohvaltaan autolle rahoituksen ja lähteä sen jälkeen tietyn budjetin rajoissa hakemaan itselleen sopivaa autoa.

Kun sopiva auto löytyy, kaupat lukitaan kotisohvalla, auto voidaan maksaa kokonaan tai käsirahan osalta, ja samalla sille hankitaan ja kaikki tarvittava – sähköisin allekirjoituksin.

Ostaja voi käydä hakemassa auton liikkeestä tai myyjältä tai tilata sille kotiinkuljetuksen.

Honkin toimitusjohtaja Sami Pöllänen uskoo, että ihmisten halu koeajaa auto ennen ostoa on selvästi vähentynyt, sillä monelle kuluttajalle riittää, että auto on kunnossa ja se vastaa ominaisuuksiltaan, hinnaltaan ja varusteiltaan sitä mitä haetaan.

Kaiken kaikkiaan auton omistaminen vähenee Suomessa ja entistä useampi hoitaa tulevaisuudessa autoilunsa joko esimerkiksi kuukausimaksullisella yksityisleasingilla, jolloin autoilun kuukausittaiset kulut ovat selvästi tiedossa. Lisäksi entistä useampi siirtyy vähitellen yhteiskäyttöautoiluun.

Suomessa keskimääräisen auto-ostos on 12 vuotta vanha ja selvästi alle 10 000 euron hintainen, joka monesti ostetaan myös osamaksulla.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?