Tällainen riesa voi syntyä, jos autossa on näkyvillä kaksi parkkikiekkoa

Julkaistu:

KULUTTAJARIITA
Kahta pysäköintikiekkoa ei kannata jättää näkösälle autoon, jos haluaa välttää vaikeudet.
Itä-Helsingissä Puhoksen kauppakeskuksen pysäköintialueelle heinäkuussa 2017 pysäköidyssä autossa oli esillä kaksi pysäköintikiekkoa. Toinen niistä oli asetettu näkyvälle paikalle, toinen lojui auton kojelaudan avoimessa säilytyslokerossa.

Valvontayhtiö lätkäisi auton ikkunaan pysäköintivirhemaksulapun. Autoilija piti valvontamaksua perusteettomana ja vaati pysäköintiä valvoneen tahon palauttamaan 60 euroa.

Valvontayhtiö katsoo autoilijan käyttäneen virheellisesti kahta pysäköintikiekkoa, vaikka vain yksi kiekko oli asetettu näkyvälle paikalle. Toinen kiekko oli auton kojelaudan säilytyslokerossa. Säilytyslokerossa oleva kiekko ei kuitenkaan ollut selvästi luettavissa, vaan sen nähdäkseen olisi joutunut kurkottelemaan. Kiekoissa oli merkintäajat klo 7.00 ja 11.00.

Pysäköinninvalvoja ei voinut tulkita, kumpi pysäköintikiekko oli käytössä. Valvontayhtiön mukaan valvoja on velvollinen antamaan valvontamaksukehotuksen aina, kun näkyvillä on useampia kuin yksi pysäköintikiekko.

Osapuolten lautakunnalle toimittamissa valokuvissa on näkymä auton kojelaudasta. Ensimmäinen, sininen pysäköintikiekko on kuvassa täysin näkyvissä ja oikeinpäin kuvan ottajaan nähden. Toinen, vaaleanpunainen pysäköintikiekko on näkyvissä vain osittain ja lisäksi se on väärinpäin katsojaan nähden.

Osapuolten lautakunnalle toimittamien valokuvien perusteella lautakunta katsoi, että vain yksi pysäköintikiekko on ollut kokonaisuudessaan näkyvissä ja helposti luettavissa. Toinen pysäköintikiekko on ollut vain osittain näkyvillä siten, ettei se olisi kelvannut ilmoittamaan saapumisaikaa. Näin ollen erehtymisvaraa ei ole ollut, eikä valvontamaksu ei ole ollut perusteltu.

Kuluttajariitalautakunta suositti tämän vuoden syyskuussa, että valvontayhtiö peruuttaa antamansa 60 euron suuruisen valvontamaksun.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt