Autot

Helsingin apulaispormestari varoittaa: Suomen pääkaupunki joutumassa liikenteelliseen mottiin

Julkaistu:

Pääkaupungin liikenne
Mikäli Helsingin keskustaan pääseminen tehdään yhä vaikeammaksi, sekä yritystoiminta, että kaupunkilaisten liikkuminen uhkaa näivettyä, varoittaa nyt Helsingin apulaispormestari Pia Pakarinen (kok).
Pakarisen ja Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan varapuheenjohtajan Risto Rautavan (kok) allekirjoittama varoitus on luettavissa Helsingin Sanomien julkaisemasta mielipidekirjoituksesta, jossa kommentoidaan vakavaan sävyyn pääkaupungin suurten liikenneuudistusten yhteisvaikutusta.
Perinteinen kumipyöräliikenne on sumppuuntunut jo lännessä ja seuraavaksi iso liikennekaaos uhkaa itäistä kantakaupunkia.

”Helsingin keskusta on vaarassa joutua mottiin”, kirjoittajat summaavat kokonaisuutta.

Erityisesti Pakarinen ja Rautava varoittavat Hämeentiestä, joka on aikoinaan rakennettu sisääntuloväyläksi Helsinkiin. Kaupunginvaltuuston päätöksellä Hämeentie aiotaan muuttaa joukkoliikenne- ja kevyen liikenteen kaduksi jo ensi vuoden aikana.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy
– Julkista liikennettä ja pyöräilyverkkoa kehitettäessä ei voida sulkea tai kaventaa kaikkia väyliä yhtä aikaa, vaan tarvitaan jaksotusta, kirjoittajat toteavat yhdessä ja vaativat Hämeentie-hankkeen laittamista toistaiseksi hyllylle.

Helsingin liikennesuunnittelusta vastaava apulaispormestari on Pakarisen kollega, apulaiskaupunginjohtaja Anni Sinnemäki (vihr).

Myös Rautavan varapuheenjohtajoimaa kaupunkiympäristölautakuntaa johtaa puheenjohtajana Anni Sinnemäki.

Ota kantaa

Onko Helsinki joutumassa lähitulevaisuudessa vakavaan liikennemottiin?

On ja hyvä niin 20% On ja se huolestuttaa 71% Ei ole 5% En osaa arvioida 4%
Ääniä yhteensä 19727

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt