Tutkimusryhmä kehottaa Suomen poliitikkoja toimiin: Sähköautoiluun kannustettava merkittävällä määrällä tukiaisia - Autot - Ilta-Sanomat

Tutkimusryhmä kehottaa Suomen poliitikkoja toimiin: Sähköautoiluun kannustettava merkittävällä määrällä tukiaisia

EL-Tran -hankkeen tutkijat patistelevat suomalaispoliitikkoja kehittelemään kuluttajille tarkoitettuja sähköautotukia.

Tutkimuksessa esitetään myös tavoitteiden tarkennusta täyssähköautojen ja ladattavien hybridien välillä.

11.9.2018 10:40

Suomen Akatemian yhteydessä toimivan Strategisen tutkimuksen neuvoston rahoittaman El-tran -hankkeen uudessa analyysissa vertaillaan pohjoismaisia sähköautopolitiikkatoimia ja esitetään suosituksia Suomen sähköautopolitiikan edistämiseksi.

– Jos Suomi haluaa saavuttaa sähköautoja koskevat tavoitteensa, suosittelemme kuluttajille suoraan kohdistettuja kannusteita, sähköautotavoitteiden selkeyttämistä ja tavoitteiden tarkennusta erityisesti täyssähköautojen ja ladattavien hybridien välillä. Lisäksi erilaisten käyttövoimien kannusteet tulisi kohdistaa ja aikatauluttaa selkeämmin. Tukea uusien liiketoimintamallien kehitykselle tulisi myös harkita, tutkija Kirsi Kotilainen Tampereen yliopiston johtamiskorkeakoulusta summaa hankkeen tuloksia.

Tutkimuksen mukaan Suomen nykyiset sähköautopolitiikkatoimet ovat enemmän markkinalähtöisiä verrattuna Norjaan, Ruotsiin ja Tanskaan, eli täällä odotetaan lähinnä sähköautojen markkinahinnan laskua.

Muissa Pohjoismaissa on enemmän kuluttajille suoraan suunnattuja kannusteita, kun taas Suomessa painopiste on julkisten ja kaupallisten toimijoiden tukemisessa latausinfrastruktuurin rakentamisessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?