Autot

Poliisin avustamat ratsiat käynnissä kautta maan – jaossa myös tuhansia ilmaisia mittareita

Julkaistu:

Liikenneturvallisuus
Rengasratsia 2018 -turvallisuuskampanja käynnistyi eilen.
Poliisin valvontatyön ohella Autonrengasliiton valkoasuiset ”rengastohtorit” jakavat ratsioissa rengastietoa ja keräävät tutkimusaineistoa renkaiden syyskunnosta.

Rengasratsiat ovat luonteeltaan neuvontahenkisiä, mutta poliisi voi puuttua räikeimpiin laiminlyönteihin huomauttamalla tai sakottamalla.

Ratsioiden yhteydessä Autonrengasliiton asiantuntijat jakavat autoilijoille ilmaisia uramittareita, minkä lisäksi muutamalla paikkakunnalla tarkastetaan urasyvyyksien ohella myös rengaspaineet ja rengastyyppi.

Autonrengasliitto, Liikenneturva ja poliisi ovat kampanjoineet rengasturvallisuuden puolesta jo syksystä 1997 lähtien. Vuosien varrella urasyvyyksiä on mitattu kaikkiaan lähes 200000 henkilö- ja pakettiautosta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tilastojen mukaan kesärenkaiden syyskunto on kohentunut seurannan aikana merkittävästi, mutta renkaiden kuntotuntemuksessa on edelleen pahoja puutteita.
Kampanjapäällikkö Hannu Lintala Autonrengasliitosta arvelee, että monet ajavat renkaansa huomaamattaan kehnoon kuntoon.

– Viime syksyn tiedotuskampanjan tuloksista käy selville, että huonorenkaisista autoilijoista vain joka neljäs tiedostaa renkaidensa todellisen kunnon. Renkaiden kulumista pitäisi tarkkailla myös ajokauden aikana. Urasyvyyden tarkistaminen on helppoa kahden euron kolikolla, jonka ulkoreunus on leveydeltään neljä milliä.

Poliisitarkastaja Heikki Ihalainen Poliisihallituksesta painottaa kuljettajan vastuuta ajoneuvonsa ja renkaidensa kunnosta.

– Poliisi osallistuu tällä viikolla järjestettäviin renkaiden tarkastustilaisuuksiin. Renkaiden kuntoon kiinnitetään huomiota syksyisin myös muussa liikennevalvonnassa. Vastuu renkaista on aina kuljettajalla ja auton omistajalla tai haltijalla.

Turvasuositus vähintään neljä millimetriä

Kesärenkaan suorituskyky sadekelillä heikkenee oleellisesti renkaan kulumisen myötä. Lain minimivaatimus kesärenkaille on 1,6 mm, mutta turvasuositus sadekelillä on vähintään neljä milliä.

Mikäli urasyvyys on alle suosituksen, on syytä harkita renkaiden uusimista ja noudattaa sadekelillä erityistä varovaisuutta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt