Nissan hyödyntää käytettyjä varaosia huolloissaan – yhden ehdon täytyttävä - Autot - Ilta-Sanomat

Nissan hyödyntää käytettyjä varaosia huolloissaan – yhden ehdon täytyttävä

Nissan Reman- ja Nissan Value Advantage -ohjelmien idea on, että laadukkaita varaosia on saatavissa mahdollisimman pienin huoltokustannuksin myös autoihin, joiden takuu on päättynyt.

Julkaistu: 10.9.2018 11:03

Japanilainen autonvalmistaja Nissan tahtoo halpuuttaa huoltojaan käytettyjen varaosien avulla.

Nissan laajentaa kahta takuun päättymisen jälkeiselle ajalle osuvan huolto-ohjelmansa kattavuutta. Ne Nissan-autoilijat, joiden autojen takuu on jo päättynyt, voivat jatkossa hyödyntää huollossa kaikkien aikojen kattavinta uusien ja kunnostettujen, eli ns. B-osien (englanniksi ”reman”) valikoimaa.

Nissan Reman- ja Nissan Value Advantage -ohjelmien idea on, että laadukkaita varaosia on saatavissa mahdollisimman pienin huoltokustannuksin myös autoihin, joiden takuu on päättynyt.

Osien luotettavuuden on kuitenkin oltava kunnossa: ne on purettu, tarkastettu ja koottu uudelleen Nissanin laatuvaatimusten mukaisesti, joten niiden toiminta voidaan taata, japanilaismerkki kertoo.

Tällaisia tarkastettuja B-osia on käytetty etenkin autojen korjauksissa jo vuosikymmeniä. Nissanilla ohjelmien piiriin tulee satoja uusia varaosia. Yhtiön mukaan laajentunut käytäntö vähentää auton omistuksen kokonaiskustannuksia, ja saa siten yhä useammat asiakkaat jatkamaan autojensa huoltamista valtuutetuissa, Nissanin omissa merkkiliikkeissä.

Nissan Reman -ohjelman osavalikoima on kasvanut 380 osasta yli tuhanteen osaan vuoden 2017 elokuusta. Ohjelma kattaa monia Nissan-malleja, joiden takuu saattaa olla jo päättynyt, kuten Juke, Qashqai ja X-Trail, sekä aikaisemmat Micra-sukupolvet.

Osat ovat keskimäärin 30 prosenttia uusia alkuperäisosia edullisemmat.

Myös Nissan Value Advantage -ohjelmassa on entistä laajempi osavalikoima käytettävissään, sillä osien määrä on yli kaksinkertaistunut yli 350 osaan. Viidensadan osan rajapyykki on tarkoitus saavuttaa huhtikuussa 2019, ja ne käyvät Jukeen, Qashqaihin, X-Trailiin, Micraan ja Leafiin. Osat ovat monia rutiinihuolloissa tarvittavia osia, kuten suodattimia, pyyhkimiä, jarrulevyjä ja kytkimiä. Ne ovat keskimäärin 20 prosenttia alkuperäisosia edullisempia.

Kaikilla Nissanin kunnostetuilla osilla on sama takuu kuin Nissanin aidoilla uusilla osilla. Uudelleenvalmistukseen kuluu kuitenkin noin 75 prosenttia vähemmän raaka-aineita kuin uusien osien valmistukseen, joten toiminnalla on merkityksensä myös kiertotalouden kannalta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?