Autot

”Mitä ihmettä tämä merkitsee?” – vain yksi neljästä ymmärtää pysäköintikiellon lisäkilven oikein

Julkaistu: , Päivitetty:

Liikennemerkit
Testaa, osaatko oikeasti pysähtymis- ja pysäköintikieltojen merkitykset.
Monille autoilijoille pysäköintikieltomerkki on eräs harmillisimmista, mutta samalla yksi helpoiten tunnistettavista liikennemerkeistä. Kun merkkiin on kiinnitetty lisäkilpi, tilanne saattaakin mennä mutkikkaaksi.Yllä on nopea visa, jolla voit testata tietämyksesi kahdesta aivan tavallisesta liikennemerkistä. Kyseessä ei siis ole kompa tai tahallaan vaikeutettu visa. Jos testi ei aukea, näet sen tästä.

Tee visa ensin, ja katso sen jälkeen oikeat vastaukset alta.


Ensimmäisenä kysytyn merkin juju on siinä, että lisäkilvet lieventävät molempia merkkejä niin, ettei kumpikaan merkki ole ikään kuin voimassa viikonloppuisin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Merkki tarkoittaa, että arkisin pysäyttäminen on kielletty klo 7–9. Lisäksi klo 9–18 samoina päivinä saa pysäköidä parkkikiekolla puoleksi tunniksi. Muina aikoina pysäköinti on sallittu, liikenteen ohjauksen asiantuntija Tuomas Österman Liikennevirastosta vahvistaa.

Testin toinen merkki on ehkä edellistäkin hämmentävämpi.


– Miksi ihmeessä tässä lukee näin? Lisäkilpi on aivan turha, IS:n testiryhmään osallistunut tuore autonomistaja parahti merkin nähtyään.

Tämän lisäkilven idea on siinä, että se muuttaa merkin koskemaan vain pitkäaikaista pysäköintiä. Pysäköintikieltoa lievennetään siis tässäkin, eli pysäköinti sallitaan 24 tunniksi.

Ensimmäisen tunnin aikana julkaisusta 75 prosenttia IS:n lukijoista tulkitsi tämän liikennemerkin väärin. Silloin siis oikeaa vastausta ei ollut vielä julkaistu.

EDIT: Juttua muokattu 4.9.2018 kello 15.48: lisätty juttuun visan oikeat vastaukset ja otsikkoon tieto oikein vastanneiden määrästä.

Oletko sinä törmännyt hämmentäviin lisäkilpiin, joista ei meinaa saada selkoa? Lähetä kuva WhatsAppilla numeroon 040 660 9019 tai lomakkeen kautta täältä.

Ota kantaa

Ovatko liikennemerkit mielestäsi aina yksiselitteisiä?

Kyllä, aina 8% Ei, välillä menee sormi suuhun 92%
Ääniä yhteensä 33277

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt