Uudet mittapykälät astuneet voimaan: Luvassa uudenlaisia autoverottomia matkailuautoja

Matkailuajoneuvoala odottaa heinäkuussa voimaan astuneista uusista verokriteereistä lisäpuhtia matkailuautokauppaan.

Esimerkkinä autoverottoman matkailuauton korkeusvaatimus on alentunut 1.7. alkaen viidellä senttimetrillä. Muutoksia on myös muissa mitta- ja painorajoissa.

Tämän vuoden heinäkuusta alkaen autoverottoman matkailuauton vähimmäisomamassa on ollut vanhan 1875 kg:n rajan sijasta tasan 2500 kilogrammaa. Samassa yhteydessä muuttui myös joukko matkailuauton majoitustilan senttimetrivaatimuksia.

Uusia matkailuautoja maahan tuovien yrittäjien keskuudessa mittamuutoksia ja painorajojen nostoa pidetään nyt voittopuolisesti hyvänä asiana.

– Muutokset mahdollistavat matkailuautomallistojen laajentamisen. Tämä on toimialalle positiivinen asia, jonka vaikutukset nähdään vähän pidemmällä aikavälillä, toteaa Matkailuajoneuvotuojat ry:n puheenjohtaja Bo Karlsson.

Käytännössä alan positiivisuus tarkoittaa ainakin sitä, että uusien matkailuautojen valikoimiin voi korkeusvaatimuksen lieventämisen vuoksi tulla sellaisia tehdasvalmisteisia retkeilymalleja, joita ei ole aiemmin voitu rekisteröidä meillä autoverottomiksi matkailuautoiksi.

Tehdasautoja tuovia yrittäjiä miellyttää luonnollisesti myös peltikuoristen pakettiautojen autoverottomien matkailumuutosten hankaloituminen.

Vielä kesäkuussa suorakaiteen muotoisen majoitustilan tilan pituuden sai mitata porsaanreiästä johtuen myös auton poikittaissuunnassa, mutta nykyään riittävä pituus mitataan auton pituussuunnassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?