Autot

Muhiiko Volkswagenissa uusi skandaali? Saksalaislehden mukaan valmistajan epäillään manipuloineen myös bensa-autojen päästötestejä

Julkaistu:

Skandaali?
Saksalaislehti Bild on sunnuntaina uutisoinut saamiensa dokumenttien ja lausuntojen perusteella, että Volkswagen-konsernissa on huijattu myös bensakäyttöisten autojen päästötesteissä.
Bildin mukaan Volkswagenin insinöörit ovat kertoneet tutkijoille, että tietyissä bensiinikäyttöisissä Volkswagen-, Audi- ja Porsche-ajoneuvoissa olevaa teknologiaa voidaan käyttää päästötestien manipulointiin, Bild uutisoi.

Uutistoimisto Reuters kertoo Bildin julkaisemaan uutiseen viitaten, että autojen vaihteita ja ohjelmistoja voitaisiin manipuloida niin, että ajoneuvojen hiilidioksidipäästöt ja polttoaineen kulutus näyttäisivät olevan testeissä alhaisemmat kuin ne todellisuudessa ovat.

Bild perustaa väitteensä toimituksen saamiin Volkswagenin sisäisiin asiakirjoihin sekä haastateltujen antamiin lausuntoihin.

Reuters muistuttaa, ettei Bildin julkaisemasta artikkelista selviä varmuudella tuoko paljastus täysin uuden käänteen Volkswagenia ravisuttaneeseen päästöhuijausskandaaliin, jonka keskiössä ovat olleet etupäässä dieselkäyttöiset autot.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Volkswagenin edustajat eivät ole suostuneet kommentoimaan uusia väitteitä.

Autonvalmistajan 36 000 bensakäyttöistä autoa testattiin jo vuonna 2015 päästöhuijausepäilyiden vuoksi. Riippumattoman tahon tekemissä tutkimuksissa autoista löydettiin vähäisiä poikkeavuuksia vaatimuksista, mutta Volkswagen-konsernia ei velvoitettu tekemään teknisiä muutoksia ajoneuvoihin.

Dieselpäästöskandaali on maksanut autonvalmistajalle toistaiseksi noin 27 miljardia euroa erilaisten rangaistusten ja sakkojen muodossa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt