Autot

Näin Nissan Leafit ovat toimineet virolaisen taksifirman käytössä – vanhimmalla ajettu jo 309000 km

Julkaistu:

sähköauto
Sähköautot yleistyvät hiljalleen myös Suomessa, mutta kuinka luotettavia ja kestäviä niiden akut todella ovat? Esimerkkiä voi hakea vaikkapa Virosta.
Ainakin virolainen taksiyhtiö Elektritakso on omien kokemustensa perusteella vakuuttunut sähköautojen akkuteknologian luotettavuudesta kaikkein vaativimmassakin toimintaympäristössä.

Elektritakson kalustoon kuuluu yli 50 Nissan Leaf täyssähköautoa, joista useimmat ovat ensimmäisen sukupolven 24 kWh:n malleja.
Yhteensä autoille on kertynyt jo 13 miljoonaa ajokilometriä. Myös yhtiön vanhin Leaf, jolla on ajettu jo 309000 kilometriä, on edelleen täydellisessä toimintakunnossa.

Elektritaksolla on käytössä sellaisiakin Leaf-takseja, joille on kertynyt mittariin yli 250000 kilometriä ja joiden suurimmasta akkukapasiteetista on silti yhä jäljellä 70-85 prosenttia.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy
Elektritakson omistaja Ermo Kontsoni kertoo, että sähköautojen akkuteknologian luotettavuus ei ole hänelle enää yllätys.

– Aivan alkuvaiheessa sähköautoihin liittyi joitain epävarmuustekijöitä, mutta kuluneina vuosina olemme oppineet luottamaan sähköautoteknologiaan entistä lujemmin. Taksitoiminnan luonteen vuoksi joudumme lataamaan autojen akkuja hyvin usein. Olemme havainneet, että akun lataaminen uudelleen varauksen ollessa 20-80 prosenttia on paras tapa suojata akkua ja varmistaa sen optimaalinen luotettavuus ja käyttöikä.

Merkkiäkään Elektritaksolla ei aiota vaihtaa, vaikka viime vuosina sähköautojen pioneerimalleihin kuuluvalle Nissan Leafille on ilmestynyt lukuisia uusia kilpailijoita.
– Olemme pikkuhiljaa korvaamassa vanhoja autoja uusilla 40 kWh:n Leafeilla, joten kuljettajat voivat jatkossa ajaa vieläkin pitempään yhdellä latauksella ja ansaita sitä kautta enemmän rahaa.

Ota kantaa

Oletko ollut virolaisen sähkötaksin kyydissä?

Olen 9% En ole 82% En muista 10%
Ääniä yhteensä 3241

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt