Lukijakyselyssä löytyi luotettavin automerkki - Autot - Ilta-Sanomat

Lukijakyselyssä löytyi luotettavin automerkki

Luotettavaksi itseään mainostavan lehden lukijat pitivät Toyotaa Suomen luotetuimpana automerkkinä.

Palkinnon vastaanottivat Toyota Auto Finland Oy:n tiedotuspäällikkö Pekka Karvinen ja markkinointiviestinnän suunnitteluspesialisti Laura Pihkala.­

31.8.2018 11:55 | Päivitetty 31.8.2018 11:55

Valitut Palat (Reader’s Digest) järjesti vuotuisen Luotetuin Merkki -selvityksen. Autokategoriassa Toyota oli ykkönen, ja sen saama kunniamaininta on toistunut jo 15 kertaa peräkkäin.

Toyotan nimesi luotetuimmaksi merkiksi 18,2 prosenttia vastaajista ennen seuraavaksi tullutta Volvoa (14,3 prosenttia) ja Mercedes-Benziä (7,1 prosenttia).

Kysely toteutettiin nettipohjaisena tutkimuksena vuoden 2017 loppupuolella. Vuodesta 2001 asti järjestetyn kyselyn tarkoituksena on selvittää, mihin merkkeihin kuluttajat luottavat eri tuoteryhmissä. Kysely selvittää myös muun muassa luottamusta eri instituutioihin sekä eri ammattien edustajiin.

Tutkimukseen vastanneet nimesivät merkin vastaamalla avoimeen kysymykseen, eli toisin sanoen vastaajilla ei ole ollut valmista listaa joista merkit tulisi valita.

Arvioitavia ominaisuuksia on tutkimuksessa viisi kappaletta: laatu, hintansa arvoinen, vahva tuoteimago, kuluttajien tarpeisiin vastaaminen sekä eettisesti vastuullinen. Tutkimuksessa kysyttiin lisäksi, onko vastaaja nimeämänsä merkin asiakas ja voisiko hän suositella sitä muille. Tutkimukseen vastanneet on poimittu Valittujen Palojen tilaajarekisteristä ja tulos on painotettu iän (20+) sekä sukupuolen mukaan väestöä vastaavaksi. Vastaajia oli kaikkiaan yli 2 000.

Autonrenkaista ykköseksi lukijat noteerasivat ylivoimaisesti Nokian Renkaat. Hertziä pidettiin luotettavimpana autovuokraamona.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?