Autot

Kiinnostaisiko kaasuauto? Suurinta osaa ei tosin pysty nyt ostamaan

Julkaistu: , Päivitetty:

AUTOKAUPPA
Perinteisen polttomoottorin ystäville on tarjolla myös yksi oikeasti ympäristöystävällinen vaihtoehto. Sellaisen ostaminen vaan on hankalaa tällä hetkellä.
Maa- ja biokaasulla toimivia autoja löytyy useamman valmistajan valikoimasta, ja niitä myös tuodaan Suomeen.

Opelin mallistosta löytyy kaasukäyttöiset perheauto Astra sekä tila-auto Zafira. Skodan mallistossa kaasua on tarjolla pieneen Citigo:on sekä suosikkimalli Octaviaan. Loput kaasua tällä hetkellä voimalähteenään käyttävät autot löytyvät Volkswagen-konsernin mallistosta: Seatin mallistosta kaasumoottorin saa Ibizaa, Leoniin ja myöhemmin myös Aronaan. Audilla A3:een, A4:ään ja A5:een.

Merkkien nettisivuilla autot kyllä esitellään ja niille annetaan myös hinnat, mutta verkkosurfaajan on osattava lukea myös pienellä printattu tieto.

Yhtään näistä autoista ei nimittäin pysty ostamaan tällä hetkellä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kaikkien hinnastossa lukee erilaisia versioita teemasta ”vain varastossa olevat autot, ei uusia tehdastilauksia”. Opelin hinnastoissa tosin Astran kohdalta löytyy kaksi eri hintaa: sekä tilaushinnasto että varastohinnasto, joka koskee jo maassa olevia autoja. Sen mukaan kaasukäyttöisen Astran hinta putoaisi hieman, jos varastosta ei löydy sopivaa autoa.

Kaasukäyttöisten autojen tyyppihyväksyntää sotkee uusi WLTP-standardi. Volkswagen, Seat, Audi tai Skoda eivät ole vielä tyyppihyväksyttäneet kaasukäyttöisiä autojaan uuden standardin mukaisesti, eikä niitä voi myöskään ostaa tällä hetkellä. Jo keväällä Audi- ja Seat-kauppiaat myivät eioota, sillä vanhan hyväksynnän autojen kiintiö oli valmistettu loppuun.
Viestintäpäällikkö Riitta Karjalainen muun muassa Volkswagenia maahantuovasta K Autosta kertoo, että autojen myynti käynnistyy uudelleen, kunhan uudet moottorit saadaan hyväksytettyä ja niille oikea, uuden standardin mukainen kulutuslukema.

– Kuluttaan kannattaa kuitenkin muistaa, etteivät itse autot tai niiden kulutus muutu mihinkään, ainoastaan mittaustapa. Vanha mittaustapakin antoi lähinnä vertailukohdan muihin autoihin, samoin uusi, Karjalainen sanoi IS:lle.

Korjaus: Alun perin tekstissä oli maininta kaasutoimisesta Atecasta. Kyse oli Aronasta.

Korjaus 25.8.2018 klo 7.46: Opel Astran kaasukäyttöistä autoa pystyy ostamaan tällä hetkellä Suomesta, toisin kuin jutun otsikossa ensin väitetettiin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt