Autot

Neliveto-Volvoihin kikkaillaan lisää vääntöä – takuu pitää

Julkaistu:

Tehostus
Polestar-optimoinniksi kutsuttu päivitys tuottaa aiempaa enemmän vääntöä takapyörille nelivetoisissa Volvoissa.
Autonvalmistaja Volvo Cars on esitellyt Polestarin kehittämän päivitetyn optimoinnin, joka lisää vääntömomentin välitystä takapyörille Volvoissa, joissa on AWD-neliveto. Päivitys tekee Volvon mukaan ajamisesta entistä dynaamisempaa.

Volvo Car Groupin uuden urheilullisen sähköautomerkin, Polestarin, kehittämä optimointiohjelmisto lisää takapyörille välitettävän väännön määrää ja tiheyttä, mikä parantaa ohjattavuutta ja hallittavuutta kaarteissa ja vetopitoa liikkeelle lähdöissä.

– Volvo -autojen ajettavuutta hienosäädetään jatkuvasti, ja tämä päivitys tekee nelivedosta entistä sulavamman ja dynaamisemman, kertoo Volvon tutkimus- ja kehitystyöjohtaja Henrik Green.

AWD-optimointi kytketään valitsemalla autossa Dynamic-ajotila. Se otetaan käyttöön myös, kun elektroninen ajonvakautusjärjestelmä kytketään pois käytöstä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Takapyörien vääntömomenttia parantava ominaisuus on Polestarin uusi optimointialue. Viisi muuta osa-aluetta ovat terävämpi kaasun vaste, nopeampi kaasulta poistumisen vaste, nopeammat vaihteenvaihdot, optimoidut vaihtopisteet ja vaihteen pito kaarteissa sekä suurempi moottorin teho.

Polestarin AWD-optimointi on saatavilla Volvon 90-sarjan ja 60-sarjan autojen sekä XC40:n bensiini- ja dieselversioihin tästä kuusta alkaen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt