Autot

Autonvalmistaja: Matkustajat voivat pian kuunnella omaa mielimusiikkiansa ilman kuulokkeita – miten se on mahdollista?

Julkaistu:

ÄÄNET
Kia kertoo kehittävänsä autojensa kaiutinteknologiaa, joka mahdollistaa matkustajien kuunnella mielimusiikkiansa ja vastaanottaa hands-free-puheluita omilla äänivyöhykkeillään ilman kuulokkeita.
Kian uuden sukupolven äänivyöhyketeknologian (Separated Sound Zone, SSZ) ansiosta matkustajat voivat samalla myös keskustella normaalisti keskenään.

SSZ-äänivyöhyketeknologia muodostaa autoon erillisiä ja eristettyjä äänivyöhykkeitä, joiden avulla kuljettaja ja matkustajat voivat kukin nauttia juuri haluamastaan äänisisällöstä. Autoon asennetut kaiuttimet on varustettu järjestelmällä, joka pystyy ohjaamaan eri ääniaaltojen voimakkuuksia. SSZ-äänivyöhyketeknologia luo istumapaikkojen välille saman vaikutuksen kuin vastamelujärjestelmä, mutta ilman tarvetta kuulokkeille, korealainen autonvalmistaja kertoo.

Taustalla on muun muassa ihmisten erilaiset musiikkimaut. SSZ-äänivyöhyke-teknologialla varustetussa autossa kaikki matkustajat voivat kytkeä älypuhelimensa Bluetoothin avulla järjestelmään ja kuunnella oman makunsa mukaista musiikkia häiritsemättä toisia.

SSZ-äänivyöhyketeknologia mahdollistaa ajoneuvon hallintaan tai navigaatioon liittyvien äänimerkkien kuulumisen vain kuljettajalle.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kian SSZ-äänivyöhyketeknologiaa on kehitetty vuodesta 2014 alkaen. Kia kertoo sen valmistuvan sarjatuotantoon vuoden tai kahden sisällä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt