Autot

Hankitaanko Suomessakin pian auto huutokaupasta? Asiantuntija Ylelle: Pari vuotta siinä menee

Julkaistu:

HUUTOKAUPPA
Autokaupan luonne muuttuu Suomessa. Ruotsin malli voi olla totta pian meilläkin.
Omalla rahalla auton ostaminen voi kohta olla eilistä.

– Suomi alkaa valua kohti yksityisleasingia. Autokauppias ei välttämättä saa omalla rahallaan ostavista enää sitä samaa hyötyä kuin rahoituksesta, koska autokauppiaasta on tullut myös rahanmyyjä, Autotuojat- ja teollisuuden toimitusjohtaja Tero Kallio sanoo.

Ruotsin tapaan autoja voidaan hankkia huutokauppasäännöillä. Suomessa toimii tällä hetkellä yksi huutokauppasäännöillä pelkkiä autoja kuluttajille myyvä yritys.

Kallio arvelee, että parin kolmen vuoden päästä Honkin lisäksi on muitakin toimijoita.

– Ruotsista se tulee. On niitä sitten se kymmenen tai enemmän, mutta tämä on tietysti vain pelkkä heitto. Varmaan perinteiset nykyiset autokaupatkin lähtevät siihen mukaan, mutta pari vuotta siinä menee, Kallio sanoo Yleisradion uutisessa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Autohuutokauppa Honkilla ei ole omia myytäviä autoja. Se tarjoaa huutokauppa-alustan heille, joilla myytävää on. Toimitusjohtaja Sami Pöllänen uskoo uudenlaiseen kauppatapaan.

– Autot ovat olleet netissä 15–20 vuotta, mutta ei niitä ole voinut sieltä ostaa. Ja autoala on jäänyt tilanteeseen, että näitä ei verkosta osteta. Ihmiset on opetettu siihen, että autosta saa alennusta. Hintaneuvottelu on ollut ratkaiseva.

Ylen mukaan esimerkiksi Kamux ja Saka eivät kommentoi suunnitelmiaan mahdollisesta huutokauppabisneksestä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt