Autot

Uusi työntekijäryhmä saamassa erikoisoikeuksia väärinpysäköintiin – ”viipymättä”

Julkaistu:

Pysäköinti
Uuden tieliikennelain käsittely on laittanut vauhtia myös kotihoitajia vuosikausia piinanneiden parkkiongelmien ratkaisuun.
Eduskunta edellyttää, että valtioneuvosto valmistelee yhteistyössä kuntien ja muiden toimijoiden kanssa yhtenäisen ratkaisun kotihoidon ja vastaavien kotiin tarjottavien palvelujen työntekijöiden pysäköinnin helpottamiseksi ja valmistelee viipymättä asiassa tarvittavat säännösmuutokset.

Näin todetaan nyt tulevaan tieliikennelakipakettiin liittyvässä eduskunnan vastauksessa, jossa eduskunta muun muassa ilmoittaa hyväksyvänsä uudet tieliikenteeseen liittyvät lait.


Kotihoidon työntekijöiden jatkuvat parkkisakot ovat olleet melkoinen ongelma varsinkin isommissa kaupungeissa, sillä kotihoidon lyhytaikaistakaan pysäköintiä ei ole lain mukaan voinut rinnastaa viranomaispysäköintiin.

Vantaalainen mies sai viranomaisilta poikkeusluvan sakkopaikalle pysäköintiin – perusteena luontoarvot

Työtehtävien hoidon yhteydessä saadut pysäköintivirhemaksut on useissa tapauksissa peritty suoraan kotihoitajan omasta palkkapussista, mikä taas on johtanut muun muassa siihen, että iso osa ajasta on kulunut hoitotyön sijasta laillisen parkkipaikan metsästämiseen.


Kotihoitajien on myös pitänyt kantaa kymmenien kilojen tarvikelaukkuja pahimmillaan jopa kilometrin mittaisia ylimääräisiä matkoja kelissä kuin kelissä ja osin hyvinkin ikäviksi koettujen alueiden läpi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Pelkästään pääkaupunkiseudulla eri kotihoidoilla on käytössään yhteensä satoja autoja. Koko Suomessa kotihoitoautojen yhteismäärä lasketaan puolestaan jo tuhansissa.

Ota kantaa

Onko kotihoitajien pysäköinnin helpottaminen mielestäsi oikea ratkaisu?

On 95% Ei ole 4% En osaa sanoa 1%
Ääniä yhteensä 24116

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt