Audi ja Ericsson testaavat 5G-teknologiaa – älyvallankumousta maalaillaan jo

Audi ja 5G-teknologian edelläkävijöihin kuuluva Ericsson ovat julkistaneet suunnitelmansa kokeilla ensimmäisenä maailmassa 5G-teknologiaa autojen valmistuksessa.

Audi ja Ericsson ovat aloittaneet hiljattain Audin pääkonttorilla Saksan Ingolstadtissa sarjan toimintoja, jotka selvittävät 5G verkon hyödyntämisen mahdollisuuksia autoteollisuudessa.

11.8.2018 11:57

Yhteisprojekti on ensimakua siitä, miten salamannopeat verkkoyhteydet mullistavat valmistavan teollisuuden prosesseja jo lähivuosina.

Tulevien kuukausien aikana molempien yhtiöiden asiantuntijat tekevät kenttätestejä Audin teknisessä keskuksessa Gaimersheimissa, Saksassa.

Suomalaisteille tulossa uutta 5G-bisnestä – ”Ei edellytä autoilijoilta toimia”

– Teknisen keskuksen toiminta perustuu täysin verkkoyhteyksiin. Osana yhteistyökumppanimme Ericssonin kanssa tehtävää projektiamme testaamme 5G-teknologian hyödyntämisen mahdollisuuksia valmistavan teollisuuden sovelluksissa. Tehokas, käytännössä reaaliaikainen verkkoarkkitehtuuri on tässä ratkaisevassa roolissa, kertoo Audin tietojohtaja Frank Lloyd.

Ingolstadtissa sijaitsevan tehtaan lisäksi Audi ja Ericsson aikovat myös kokeilla voiko 5G:tä hyödyntää muillakin Audi-konsernin tehtailla.

– Ericssonilla on parhaillaan käynnissä 5G-teknologiaan perustuvia hankkeita ympäri maailman. Hankkeiden tavoitteena on tehostaa teollisten valmistajien tuottavuutta ja luoda uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Audin ja Ericssonin yhteisprojekti on upea mahdollisuus nähdä mitä 5G mahdollistaa autoalan tuotantoympäristössä, sanoo Erik Ekudden, Ericsson-konsernin teknologiajohtaja.

5G on viimeinen silaus älyvallankumoukselle?

Lähivuosina aktivoituva 5G lisää mobiiliyhteyksien suorituskykyä vastaten kuluttajien ja teollisuuden tulevaisuuden tarpeisiin.

Audin ja Ericssonin mukaan liiketoiminta- ja tuotantomalleja mullistava 5G-teknologia tarjoaa myös kuluttajille paremman ja nopeamman laajakaistakokemuksen.

Autoliitto: Osa autoilijoista uskoo, että nykyautojen keräämää anturitietoa ja paikkadataa käytetään pian verotukseen ja seurantaan

Myös esineiden internetin eli IoT:n toteutumisen kannalta 5G-teknologialla on oleellinen rooli.

Tiedonsiirron nopeutuminen ja verkkoyhteyksien kapasiteetin kasvaminen mahdollistavat monia sovelluksia, jotka tähän mennessä ovat pyörineet ideoiden tasolla.

Audin ja Ericssonin yhteisprojektissa testataan muun muassa, kuinka pienestäkin viiveestä kärsivissä sovelluksissa salamannopea, langaton verkkoyhteys tehostaa robottien käyttöä autojen valmistuksessa.

Gaimersheimissa sijaitsevan teknisen keskuksen verkkoinfrastruktuuri perustuu Ericssonin Proof-of-Concept (PoC) -verkkoon, joka mahdollistaa 5G-teknologian aikaisen käyttöönoton.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?