Autot

Suomalaismies asensi konekiväärin BMW-moottoripyöräänsä

Julkaistu:

Harrastus
RR-kuski ja moottoriajoneuvojen harrastaja Markku Peura tunnetaan äärimmäisyyksien ihmisenä. Vai miten pitäisi luonnehtia miestä, joka asensi kunnostamaansa moottoripyörään konekiväärin.
Ilta-Sanomat on kertonut aiemmin Markku Peuran entisöimästä 90-vuotiaasta Packardista. Valtavan entisöintityön tehnyt Peura ei säästänyt aikaa, vaivaa eikä rahaa.


Auto- ja moottoripyöräharrastuksensa hän todella vie äärimmäisyyksiin, eli ei tee laitteista pelkästään ajokuntoisia, vaan hän panee joka yksityiskohdan viimeisen päälle kuntoon. Samalla jokaisen laitteen, jonka rakentamisen Peura aloittaa, hän ilmoittaa museorekisteriin.

Yksi esimerkki Peuran viimeisen päälle tekemistä rakenteluprojekteista on vuosimallin 1942 BMW R75 -moottoripyörä, jollaiset ovat palvelleet saksalaisjoukkoja toisen maailmansodan aikaan. Ihan tavallista ei ole, että harrasta asentaa konekivääriä motskarinsa rungolle. Peura teki niin.

 

Moottoripyöräkilpailuissa olin valmis kuolemaan.

– Tämän hankin vuonna 2000 Virosta. Purin sen atomeiksi, ja se valmistui Packardin jälkeen, Peura sanoo.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Suomessa saksalaisjoukkojen käytössä ei Peuran tiedon mukaan ollut BMW-pyöriä, vaan samankaltaisia Zündapp-merkkisiä pyöriä.


Peura tunnetaan rämäpäisenä moottoripyöräkuskina ja yhtenä Suomen kovimmista RR-kuljettajista.

– Kyllä niissä tietyllä tavalla samaa. Moottoripyöräkilpailuissa olin valmis kuolemaan.

Markku Peura on kilpaillut monissa eri moottoripyöräluokissa parikymmenen vuoden aikana. Suomenmestaruuksia hänellä on moottoripyörien selässä 11 kappaletta ja Pohjoismaiden mestaruuksia viisi.

Piritan pahamaineiselta ja vaaralliselta radalta Virosta Peura muistaa ikuisesti, kuinka hän ajoi ylivoimaisesti voittoon. Toiseksi tullut oli juuri ja juuri vielä samalla kierroksella.

– Olisin pärjännyt maailmalla, mutta se oli niin kallista touhua, että rahat loppuivat. Pari kisaa pystyi aina silloin tällöin ajamaan, Peura sanoo.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt