Liikennettä tehovalvotaan kaikkialla Suomessa keskiviikosta alkaen – syynissä viisi eri seikkaa - Autot - Ilta-Sanomat

Liikennettä tehovalvotaan kaikkialla Suomessa keskiviikosta alkaen – syynissä viisi eri seikkaa

Poliisi valvoo tehostetusti ajonopeuksia 8 - 10.8.2018 erityisesti koulujen läheisyydessä sekä turvaa myös koulujen aloitusta viikoilla 32–33.

Poliisi valvoo koulujen lähettyvillä 8. - 10.8. Tarkkailussa ovat nopeuksien ohella mm. suojatiesäännöt ja jalkakäytävällä pyöräily.

6.8.2018 10:41

Poliisi valvoo nopeuksia koulujen lähettyvillä Euroopan laajuisen valvontateeman mukaisesti.

Lisäksi valvotaan kuljettajien kännyköiden ja turvalaitteiden käyttöä sekä suojatiesääntöjen noudattamista.

Tehostetussa valvonnassa ovat myös jalkakäytävällä ajavat polkupyöräilijät.

Lue lisää: Poliisi tehovalvoi koulujen lähistöllä: Tuloksena tuhansia kiinni jääneitä ja jopa etsintäkuulutettuja

– Poliisi pyrkii koulujen alkaessa olemaan muutenkin näkyvästi esillä, koska näkyvällä poliisitoiminnalla pystytään vaikuttamaan ihmisten liikennekäyttäytymiseen, poliisitarkastaja Heikki Kallio Poliisihallituksesta sanoo.

Kallio korostaa, että autoilijoiden kannattaa ajaa koulujen lähistöillä tavanomaista tarkkaavaisemmin ja muistaa erityinen varovaisuusvelvoite, kun lapsia on liikenteessä.

Lue lisää: Risteysjärjestelyt haittaavat nopeita pyöräilijöitä

– Vain alle 12-vuotiaat saavat ajaa lain mukaan polkupyörällä jalkakäytävällä. Tätä vanhempien tulee käyttää pyörätietä tai ajorataa, Kallio sanoo.

Poliisi muistuttaa myös, että pyöräilijöiden kannattaa oman turvallisuutensa vuoksi aina pyöräillessään käyttää pyöräilykypärää.

– Esimerkin voima on valtava. Paljon näkee liikkeellä lapsiperheitä, joiden lapsilla on kypärät, mutta vanhemmilla ei. Monet vanhemmat myös puhuvat kännykkään autolla tai pyörällä ajaessaan. Lapsille kannattaa näyttää hyvää ja turvallista esimerkkiä jo pienestä pitäen, Kallio muistuttaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?