Vierailu Bond-näyttelyssä paljasti: Näin oudosta paikasta stunttikuski ajaa elokuvassa autoa

Suomalaismatkailija vieraili juuri avatussa elämyksellisessä James Bond -maailmassa Itävallassa.

Tällaisesta korista avustava stunttikuski ohjaa autoa. Näyttelijä istuu ohjaamossa ja on ohjaavinaan.

James Bond 007 -agenttitarinat tunnetaan vauhdikkaista kohtauksista, joissa autoilla tehdään mitä erilaisimpia temppuja. Elokuvateattereihin vuonna 2015 tulleessa James Bond -tarinassa on myös vauhdikkaita Itävallan Alpeilla kuvattuja kohtauksia.

Suomalaismatkailija Juha Kinanen bongasi sattumalta Itävallan Alpeilla Ötztalissa vaeltaessaan hissiasemalla sivuun parkkeeratun auton, joka näytti hyvin rapaiselta. Tarkemman tutkiskelun jälkeen auton pinta osoittautui kuitenkin taitavasti maalatuksi.

Auto paljastui juuri jäätikölle avatun James Bond Elements -seikkailun kuvauksissa käytetyksi autoksi. Tarkalleen ottaen kyse on järkälemäisestä ja erittäin tehokkaasta, V8-moottorilla varustetusta ja 550-hevosvoimaisesta Range Rover Sport SVR:stä.

– James Bond -teemaisessa näyttelyssä kerrotaan, kuinka Bond-filmejä on tehty ja erityisesti, kuinka Spectre-elokuvassa esitetty takaa-ajokohtaus on kuvattu, Juha Kinanen sanoo.

Suomalaismatkailija vieraili juuri avatussa elämyksellisessä James Bond -maailmassa Itävallassa ja löysi maalilla sotatun näköiseksi tehdyn Range Roverin.

Hissin yläasemalle oli vielä kallioiden väliin ajettu Land Rover Defender. Spectren näyttävässä kohtauksessa James Bond ajaa lentokoneella takaa Land Rovereita ja niissä olevia vihollisiaan. Kohtauksessa ajetaan muun muassa Ötztal Glacier Roadia ja sen tunnelia pitkin. Tunneli yhdistää Rettenbach- ja Tiefenbach-jäätiköt.

  • Tältä hurjastelu näyttää elokuvassa:

Elokuvassa käytetyssä yhdessä Land Roverissa on katolla muun muassa häkki, jossa autoa ajava stunttikuski istuu ja ajaa autoa – sisällä autossa kuljettajan paikalla olevan näyttelijän tarvitsee vain esittää ajavansa autoa.

– Näyttelyssä on nähtävissä myös näytöiltä ohjaajien ja kuvaajien kommentteja eri kohtauksista. Ihan huikea vuoren sisään rakennettu paikka, jonka ikkunoista on huikeat maisemat Söldenin jäätiköille, paikkoihin, missä Spectre-elokuvaa on kuvattu, Kinanen sanoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?