Autot

”Miehille ja naisille, jotka pitävät rajuista otteista” – suomalaiset Toyota-kuskit valitsivat kauneimman mallin

Julkaistu:

Muotovalio
Suomalaiset Toyota-autoilijat ovat valinneet japanilaismerkin kauneimmaksi malliksi Celican.
Toyota+ -lehden ja toyotaplus.fi-sivuston lukijat ovat valinneet japanilaismerkin kauneimmaksi malliksi vuoden 1970 lokakuussa ensiesitellyn ja vuodeksi 1971 markkinoille saapuneen Celican.

Celican kauneimmaksi versioksi valikoitui nimen omaa mallin ensimmäinen sukupolvi. Celica oli tuotannossa vuoteen 2006 saakka.


Autoikoniksi 1970-luvulla noussut Celica ei ollut Toyotan ensimmäinen urheiluauto, sillä sitä ennen olivat Toyotalta jo tulleet 2000GT ja 800 Sport -mallit. Näistä 2000GT on noussut todelliseksi keräilyharvinaisuudeksi, jonka hinnat voidaan mitata miljoonissa euroissa. Myös 800 Sport on suhteellisen harvinainen näky nykyisin.

”Rajuja otteita”

Toyotan maahantuoja kuvaili Celicaa Automies-asiakaslehdessä 1970-luvulla näin:
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

”Miehet ja naiset, jotka pitävät rajuista otteista, jalorotuisista linjoista ja jalopuun ja nahan himmeästä hohteesta, tuskin voivat välinpitämättöminä sivuuttaa Toyotan uusinta kaunotarta, Celicaa. Tuskin kukaan muukaan.”

Luonnehdinnalla tahdottiin todennäköisimmin luoda Toyotalle paremmin erottuvaa mielikuvaa, ja olihan Celica silloisessa Toyota-mallistossa poikkeuksellisen urheilullinen.

Celica-mallinimi tulee latinankielisestä coelica-sanasta, joka tarkoittaa taivaallista, taivaasta laskeutunutta. Ensimmäisen sukupolven Toyota Celicoista tuli jo 1980-luvulla suosittuja harrasteautoja myös Suomessa. Celicaa valmistettiin kaikkiaan 36 vuoden ajan, seitsemänä eri sukupolvena.

Nykyisin Celican manttelinperijä on Toyota GT86 -malli.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt