Kia Niro EV -sähköauton myynti alkoi Koreassa – uutuudesta heti yli 5000 ennakkotilausta - Autot - Ilta-Sanomat

Kia Niro EV -sähköauton myynti alkoi Koreassa – uutuudesta heti yli 5000 ennakkotilausta

Niro EV:n yhtämittainen toimintamatka sähköllä on jopa yli 450 kilometriä, mikä on maailmanlaajuisesti sähköautojen markkinoiden parhaimmistoa.

Niro EV:n muotoilu erottuu selvästi aiemmista Niro Hybrid- ja Niro Plug-in Hybrid -malleista. Futuristinen keula sisältää Niro-logolla varustetun integroidun latausportin. Erikoispiirteisiin lukeutuvat myös uudelleenmuotoillut ilmanottoaukot, nuolenkärkimalliset LED-päiväajovalot sekä keulan vaaleansiniset korostukset.

1.8.2018 6:55

Korealainen autonvalmistaja on saanut kotimarkkinoillaan jo yli 5000 ennakkotilausta Niro EV:stä sen jälkeen, kun auto julkistettiin ensimmäisen kerran aiemmin tänä vuonna.

Niro EV on Soul EV:n rinnalla Kian toinen sähköauto, joka lanseerataan kansainvälisille markkinoille. Uusi malli debytoi Euroopassa lokakuussa järjestettävässä Pariisin autonäyttelyssä ja tulee myyntiin Euroopan markkinoille vuoden 2018 loppuun mennessä.

Uusi Niro EV on varustettu Kian seuraavan sukupolven voimalinjateknologialla. Autossa 204 hv sähkömoottori ja 64 kWh litium-ioniakku, joka mahdollistaa jopa 450 kilometrin ajomatkan yhdellä latauksella. 100 kW latauksella Niro EV:n akun lataaminen 80 prosenttiin kestää 54 minuuttia.

Tässä kohtuuhintaisessa sähköautossa on - ainakin toistaiseksi - pisin toimintamatka suhteessa hintaan

Niro EV tarjoaa laajan valikoiman kuljettajaa avustavia järjestelmiä. Näitä ovat muun muassa automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä, mukautuva vakinopeudensäädin Stop & Go -toiminnolla sekä mukautuva kaistallapitoavustin.

Autonomisen ajon tason kaksi mukautuva kaistallapitoavustin seuraa tiemerkintöjä ja pitää auton kaistallaan, kiihdyttää, jarruttaa sekä ohjaa edessä olevaan liikenteeseen mukautuvasti. Kaistallapitoavustin käyttää sensoreita pitämään turvallisen välimatkan edessä ajavaan liikenteeseen ja on toiminnassa 0-130 km/h nopeuksissa.

Monikäyttöisyys on ollut Niro-malliston vahvuus, eikä Niro EV tee tässä poikkeusta. Niron 2700 millimetrin akselivälin ansiosta kaikilla matkustajilla on runsaasti jalkatilaa ja tilavuuden tunnetta lisää mallin ominainen crossover-muotoilu. Niro on 1805 millimetriä leveä ja 1560 millimetriä pitkä, mikä takaa Kian mukaan maksimaalisen pää- ja hartiatilan koko matkustamolle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?