Tässä on nyt Euroopan eniten myyty sähköauto – ja lähes kolme neljästä tilaa sen tällä varustepaketilla - Autot - Ilta-Sanomat

Tässä on nyt Euroopan eniten myyty sähköauto – ja lähes kolme neljästä tilaa sen tällä varustepaketilla

Koko Euroopassa rekisteröitiin tammi- ja toukokuun välisenä aikana yli 18000 uutta Nissan Leafia. Tulos teki mallista myös koko mantereen myydyimmän täyssähköauton.

Uuden Leafin ohjaamoa. Nyt tarjolla olevalla 40 kilowattitunnin akulla Leafin toimintamatka on uuden eurooppalaisen WLTP-päästö- ja kulutusstandardin mukaan 270 kilometriä.

19.7.2018 6:46

Kaikkiaan eurooppalaiset asiakkaat ovat ostaneet Nissanin mukaan jo yhteensä 37000 uutta Leafia sen jälkeen kun uuden sukupolven malliversio lanseerattiin lokakuussa 2017.

Lue lisää: Uusi Nissan Leaf IS:n koeajossa – ja oikein kunnon talvikelissä!

Merkittävää tarkemmissa myyntitilastoissa on mm. se, että tähän mennessä jo 72 prosenttia uuden Leafiin ostajista on valinnut lisävarusteeksi auton itseohjautuvuutta tarjoavan Nissan ProPILOT-järjestelmän.

Lue lisää: IS hyppäsi itsestään ajavan robottiauto Marilynin kyytiin – ”nyt täytyy puuttua peliin”

Kyseessä on autonomisen ajamisen ensiaskel, jossa auto seuraa kaistaa ja lähistöllä kulkevaa liikennettä tietyllä rajatulla nopeusalueella. Järjestelmä kykenee hetkittäin myös ajamaan itsestään, mutta vain kuljettajan valvonnassa ja käsien ollessa käytännössä yhä ratissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?