Autot

Tällaisia autoja on nyt rekisteröity enemmän kuin koko viime vuonna yhteensä

Julkaistu:

Tilastot
Bensahybridit ja kaasuautot kannattavat nyt ns. vaihtoehtoautojen rekisteröintimäärien kasvua. Täyssähkömallien myynti ei sen sijaan vedä vieläkään niin kuin hallitus toivoisi.
Niin sanottuja vaihtoehtoisia käyttövoimia eli töpselisähköä ja kaasua hyödyntäviä uusia henkilöautoja ensirekisteröitiin alkuvuoden aikana 3973 kappaletta.

Määrä on enemmän kuin vaihtoehtoista käyttövoimaa hyödyntävien uusien autojen ensirekisteröintien yhteismäärä, 3489 kpl, koko viime vuodelta.

Muutos viime vuoteen selittyy ennen kaikkea ladattavien bensiinihybridien suosion kasvulla.

Lue lisää: Tämä pikkuauto nousee nyt Suomi-tilastoissa kohisten

Käytännössä tammi-kesäkuun aikana ensirekisteröitiin uusia ladattavia bensiinihybridejä 2794 kappaletta, mikä on suurempi määrä kuin koko viime vuoden aikana, jolloin ladattavia bensahybridejä ensirekisteröitiin 2 401 kpl.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Sama trendi joskin pienempänä pätee uusiin myös kaasuautoihin, joita ensirekisteröitiin alkuvuoden aikana 745 kpl, kun koko viime vuoden ajalta tilastoitiin 433 uutta kaasuautoa.

Lue lisää: Kaasu- ja sähköautot ovat avainasemassa, jotta luvatut tavoitteet saadaan täytetyksi

Sähköautojen ensirekisteröinti oli puolestaan alkuvuonna maltillisemmassa kasvussa edellisvuoteen verrattuna.

Uusia sähköautoja ensirekisteröitiin 352 kappaletta kesäkuun loppuun mennessä, mikä on vain hieman enemmän viime vuoden alkupuoliskoon (272 kpl) verrattuna.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt