Autot

”Maailman halvimman auton” tuotanto on lopetettu – tällainen se oli

Julkaistu:

Halpa-auto
Viimeiseksi valmistuseräksi jäi kesäkuun 2018 tuotanto.
Maailman halvimmaksi autoksi tituleerattu Tata Nano suunniteltiin kahdentuhannen dollarin autoksi, jolla intialaiset siirretään kahdelta pyörältä neljälle pyörälle.

Ihmisen ajattelu ei kuitenkaan ole aina loogista.

Sillä vaikka halpa ja kohtuullisen hyvä auto on mainio asia, ei Tata Nanon maine maailman halvimpana autona varsinaisesti edistänyt myyntiä. Intialaiset eivät halunneet, että ystävät, naapurit tai kukaan näkisi heidät halvassa autossa.

Lue lisää: Myynti laskee, mutta intialaisen mikroauton valmistus jatkuu

Niinpä Tata Nanon tarina päättyy nyt, kymmenen vuoden jälkeen, sillä kesäkuussa Nanoja valmistettiin enää yksi eli viimeinen kappale.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kaksisylinterinen pikkupyöräinen

Alkujaan Nano esiteltiin vuonna 2008 ja sen piti olla saavutettava vaihtoehto vähempituloisille intialaisille.

Rakenteiltaan Nano oli yksinkertainen jopa aiempiin halvoiksi autoiksi suunniteltuihin ajokkeihin verrattuna. Kaksisylinterinen pieni moottori takana, 12-tuumaiset pyörät, rumpujarrut ympäriinsä, varusteita todella niukalti ja niin edespäin.

Lue lisää: Ganesh Khand, 38, odottaa malttamattomana, että pääsisi ostamaan Nanon

Kahden tuhannen dollarin eli nykykurssilla noin 1700 euron hintaa ei saatu aivan tavoitteeseen, mutta edelleen Intiassa myynnissä olevan Nanon saa uutena ja ilman alennuksia yhä autokaupasta manuaalivaihteisena alleen 3300 eurolla. Siis jos sellaisen todella haluaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt