Suomalaiset pyöräilisivät enemmän jos vain nämä ehdot täyttyisivät – oletko samaa mieltä?

Kun kysytään mikä saisi liikkumaan pyörällä useammin, mainitaan useimmin lyhyemmät etäisyydet töihin, kauppaan ja harrastuksiin.

Huomionarvoista tuloksissa oli sekin, että 50-64-vuotiaat pyöräilijät mainitsivat keskimääräistä useammin sähköavusteisen polkupyörän pyöräilyä lisäävän vaikutuksen. Kuvassa päinvastainen tapaus eli sähkötön pyörä ja hieman nuorempi polkija.

Seuraavaksi useimmin mainitaan puolestaan paremmat ja sujuvammat pyöräilyolosuhteet sekä pyöräteiden parempi kunnossapito.

Muun muassa nämä seikat selvisivät Taloustutkimus Oy:n tänä vuonna toteuttamassa tutkimuksessa, jossa selvitettiin kuinka usein pyörällä liikutaan ja mitkä tekijät saisivat pyöräilemään useammin.

Kaikkiaan tutkimuksen mukaan pyörällä liikkuu ”ainakin joskus” kolme neljästä 15-79- vuotiaasta suomalaisesta.

Lue lisää: Autoliitto kritisoi pyöräilyn voimakasta suosimista - "ei ole resurssien järkevää käyttöä"

Yli kolmannes (37 %) pyöräilee lumettomaan aikaan vähintään kerran viikossa tai useammin ja ympäri vuoden sanoo ajavansa pyörällä noin 13 prosenttia kansalaisista.

Osuudet ovat lähes samoja kuin vuoden 2017 tutkimuksessa. Säännöllisesti pyöräilevien osuus on tosin kasvanut kolme prosenttia, mutta sekin muutos mahtuu tutkimuksen virhemarginaaliin.

Pyöräliitto ry:n ja Pyöräilykuntien verkosto ry:n toimeksiannosta tehty tutkimus oli seurantatutkimus keväällä 2017 toteutetulle vastaavalle tutkimukselle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?