Autot

Audin ensimmäinen täyssähköinen auto Suomeen – Norjassa tuhannet varanneet jo omansa

Julkaistu:

UUTUUS
Sähköautomyönteisessä Norjassa on varattu jo 4 500 Audin ensimmäistä täyssähköautoa. Myös Suomessa on varauskirjat avattu.
Audi aloittaa uuden täyssähköisen SUV-mallin ennakkovarauksen Suomessa. Ensimmäisten joukkoon pääsee 2 000 euron varausmaksulla. Auton tuotannon määrä on rajattu.

Ensimmäisenä ennakkovaraus aloitettiin huhtikuussa 2017 Norjassa, jossa tähän mennessä jo noin 4 500 kiinnostunutta on varannut oman Audin täyssähköauton.


Audin ensimmäinen täyssähköinen SUV-malli saa ensi-iltansa Brysselissä elokuun lopulla, ja sen valmistus ja myynti alkavat syksyllä 2018. Ensimmäiset asiakastoimitukset ajoittuvat vuoden 2019 alkupuolelle.

Audi e-tron -prototyypin tuotantoversio on markkinoiden ensimmäinen auto, jota voi ladata latausasemalla jopa 150 kilowatin teholla: 30 minuutin latauksen jälkeen täyssähköinen SUV-malli on valmis seuraavalle matkalle.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Auton kotilataaminen on mahdollista kahdella tavalla: 230 V:n kotitalouspistorasiasta latausteho on enintään 1,8 kW ja kolmivaihepistorasiasta jopa 11 kW (vakiovaruste). Jälkimmäisessä tapauksessa akku voidaan ladata täyteen noin 8,5 tunnissa. Lisävarusteena saatavan latausjärjestelmän avulla latausteho tuplaantuu 22 kW:iin, kun täyssähköinen SUV-malli on varustettu tarvittavalla toisella laturilla.


Audin täyssähköauto tarjoaa yli 400 kilometrin toimintamatkan WLTP-ajosyklillä. Sen suuri litiumioniakusto varastoi energiaa 95 kWh ja se on sijoitettu ajoneuvon lattiaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt