Autot

Uudenkaupungin autotehtaalla ennätysvauhti – jo 100 000 GLC-katumaasturia valmistettu

Julkaistu:

RAJAPYYKKI
Valmet Automotive on valmistanut jo 100 000 GLC-katumaasturia Uudessakaupungissa.
Valmet Automotiven autotehtaalla Uudenkaupungissa on valmistettu jo 100 000 Mercedes-Benz GLC-katumaasturia. Raja rikkoontui ennätysnopeasti. Aiemmin tehtaalla ei ole yhtä nopeasti valmistettu vastaavaa määrää autoja.

GLC:n tuotanto alkoi Suomessa helmikuussa 2017. GLC on Valmet Automotiven historian vaativin tuotantoprojekti. Sen osina ovat olleet muun muassa Suomen suurimman, yli 300 robotin hitsaamon suunnittelu ja rakentaminen, lähes 100 miljoonan euron investoinnit, autotehtaan toimintamallin uudistaminen sekä yli 2000 henkilön rekrytoinnit vuosina 2016 ja 2017.

GLC:n vahvan kysynnän vuoksi tavoitteena oli mahdollisimman nopea tuotannonaloitus. Valmistussopimus allekirjoitettiin Daimlerin kanssa marraskuussa 2015, ja ensimmäinen GLC valmistui helmikuussa 2017. Tämän jälkeen tuotantotavoitteita nostettiin toistuvasti, jonka ansiosta Valmet Automotive teki 2017 uuden tuotantoennätyksen 90 000:llä GLC- ja A-sarjan autolla.
– Mercedes-Benzin GLC-katumaasturi on jo nyt yksi Uudenkaupungin autotehtaan tärkeimmistä automalleista, vaikka sitä on valmistettu vasta puolentoista vuoden ajan. Tulevat vuodet näyttävät, kuinka suuriin valmistusmääriin GLC Suomessa vielä nousee, kertoo Valmet Automotiven valmistustoiminnan johtaja Pasi Rannus.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Olemme iloisia, että Daimler-yhteistyön myötä Uudenkaupungin autotehtaasta on muodostunut suomalaisen talouskasvun kasvot samalla kun autotehdas on kasvanut tuotantopaikkana suurimmaksi yksittäiseksi työllistäjäksi maassamme. Näemme päivittäin, että Mercedes-Benz tulee lähemmäs kaikkia suomalaisia auton ostajia, sanoo Veho Oy Ab:n toimitusjohtaja Kenneth Strömsholm.

– Onnittelut kumppanillemme Valmet Automotivelle 100 000. GLC:n valmistumisesta Uudessakaupungissa. Yhteistyö osaavien kumppaneiden kanssa on tärkeä osa strategiaamme sekä joustavaa ja tehokasta tuotantoverkostoamme, toteaa Mercedes-Benz Cars -yksikön S-, E- ja C-sarjojen tuotannosta vastaava johtaja Andreas Kellermann.

GLC:n päätuotantopaikka on Mercedes-Benzin Bremenin tehdas Saksassa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt