Autot

Kia-johtajan mieli muuttui Suomessa: Uusimman mallin takaosasta löytyy nyt kauan kaivattu uudistus

Julkaistu:

UUTUUS
Ilta-Sanomat on parhaillaan Portugalissa kokeilemassa Kian Ceedin upouutta sukupolvea. Suosikkimalliksi vuosien saatossa nousseen auton kehitykseen liittyy myös pieni, mutta tärkeä tarina Suomen Lapista.
Kian kokonaan uusittu Ceed pitää automaailmasta tuttuun tapaan sisällään runsaasti upouutta tekniikkaa, mutta myös pienempiä parannuksia.

Eräs jälkimmäisistä seikka on niinkin yksinkertainen kuin takavalojen palaminen myös päiväajovaloasennossa.

– Ceedistä vastannut tuotekehitysjohtaja oli mukanamme tutustumassa Tekniikan Maailma -lehden talvitestin järjestelyihin Lapissa. Eikä mennyt kauan, kun kaverilta tuli ihan itsenäisesti kommenttia, että eihän noista edellä ajavien autojen takavaloista näy mitään vaikka on päivä, kertoo tuotepäällikkö Kalle Kaura Kia-maahantuojayhtiö Berge Auto Nordicsilta.


Suomalaisen lumipöllyn kuorruttamasta havainnosta oli silti vielä pitkä matka kaikkia tuotantoautoja koskevaan kytkentään, jossa uusien Ceedien takavalot palavat kaikkialla Euroopassa myös päivänvalossa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Hetki siihen meni, vaikka johtaja vakuuttui omin silmin ja lähti ajamaan asiaa organisaatiossa eteenpäin, Kaura sanoo.

Aivan ensimmäiset viisioviset, myös päivällä palavilla takavaloilla varustetut Ceed-yksilöt ovat jo saapuneet Suomeen.

Varsinainen lanseeraus on kuitenkin luvassa vasta loppukesällä, kun myyntirivistöön saadaan myös Suomessa parhaiten kaupaksi käyvä korimalli eli farmariversio SW.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt