VW:n sadattuhannet autiomaahan varastoidut autot ovat kaupan – ”kahden vuoden takuu”

Ilta-Sanomat tiedusteli Volkswagenin edustajalta, mitä päästöhuijauksen jälkeen eri puolille Yhdysvaltoja varastoiduille autoille tapahtuu.

VW-konsernin autot odottavat kohtaloaan muun muassa Mojaven autiomaassa Yhdysvalloissa.

Ilta-Sanomat kysyi Volkswagen Group of American tiedottajalta Jeannine Ginivanilta Mojaven autiomaahan tuoduista autoista. Julkisuudessa on arvioitu, että Volkswagen-ryhmittymään kuuluvia varastoituja autoja on Yhdysvalloissa noin 300 000 kappaletta.

– Victorvillen säilytyspaikka on yksi monista, joiden kanssa Volkswagen Group of America on tehnyt sopimuksen takaisin ostettujen ajoneuvojen vastuullisesta varastoinnista.

Varastoitujen autojen määrää Ginivan ei myönnä eikä kiistä. Hän sanoo olevan mahdollista, että niitä tuodaan Victorvilleen lisää.

Mitä autoille tapahtuu?

– Autot varastoidaan väliaikaisesti ja niitä pidetään käyttökunnossa, kunnes ne voidaan palauttaa myyntiin tai viedä maasta, kunhan Yhdysvaltain viranomaiset hyväksyvät niihin tehtävät muutokset. Autot, joita ei iän tai kunnon takia voida korjata, kierrätetään oikeussopimuksen ja ympäristöviranomaisten sääntöjen mukaan.

Ginivanin mukaan yhtiö koettaa ensisijaisesti myydä autot Volkswagen-myyntiverkoston kautta.

– Annamme autoille kaksivuotisen, ajetuista kilometreistä riippumattoman takuun silloin kun ne ostetaan diilereiltämme. Työskentelemme lisäksi kumppaneidemme kanssa, jotta tarvittavat muutokset voitaisiin tehdä nopeammin ja ajoneuvot toimittaa markkinoille vastuulliseen tahtiin.

Autiomaassa säilytetyistä autoista kiinnostuneille ostajille tiedottaja toteaa:

– Asiakkaiden, jotka ovat kiinnostuneita näistä autoista, kannattaa ottaa yhteyttä Volkswagen-diileriin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?