Autot

Kia Ceed uudistuneena Suomeen – vaikutteita Stingeristä

Julkaistu:

Uutuus
Kolmannen sukupolven Kia Ceed saapuu Suomeen kesällä.
Ceed on ollut suosittu Suomessa. Mallia on myyty meillä yli 27 000 kappaletta.

Kia Ceediä on valmistettu sen ensimmäisestä sukupolvesta vuodesta 2006 lähtien jo 1,28 miljoonaa kappaletta. Uusi Ceed on suunniteltu ja valmistettu edeltäjiensä tavoin Euroopassa Kian Slovakian-tehtaalla.

Uusi nimi Ceed yhdistää aiemman cee’d-nimen yksinkertaisempaan muotoon. Ceed-nimen kirjaimet tulevat sanoista: Community of Europe, with European Design. Kia odottaakin kolmannen sukupolven Ceedin kasvattavan osuutta entisestään sen malliston myynnistä Euroopassa.

Uuden Ceedin muotoilussa on vaikutteita urheilullisesta Stinger-mallista. Uusi Ceed on muotoiltu Kian Euroopan-muotoilukeskuksessa Frankfurtissa. Ceedin muotoilusta ovat vastanneet Kian maineikkaat muotoilijat Peter Schreyer ja Gregory Guillaume, jotka ovat luoneet myös lippulaivamalli Stingerin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Uuden Kia Ceed Sporswagonin tavaratila on peräti 625 litraa. Se on enemmän kuin monella suuremmalla D-segmentin autolla. Farmarin tavaratila on 97 litraa suurempi kuin nykymallilla.

Kolmannen sukupolven Ceed on saatavana kahdella täysin uudella moottorilla: 1.4 T-GDi -bensiiniturbomoottorilla (140 hv) ja ”U3” 1.6 CRDI -dieselmoottorilla (115 & 136 hv). Lisäksi Kia esittelee 48 V -sähkömoottorilla varustetun kevyen hybridijärjestelmän uudessa Ceedissä vuonna 2019.

Uusi Kia Ceed on varustettu Kian uusimmilla turvallisuusvarusteilla. Ceed on ensimmäinen Kia, joka on saatavana autonomisen ajon tason kaksi mukautuvalla kaistallapitoavustimella. Järjestelmä seuraa tiemerkintöjä ja pitää auton kaistallaan, kiihdyttää, jarruttaa ja ohjaa edessä olevaan liikenteeseen mukautuvasti. Kaistallapitoavustin käyttää sensoreita pitämään turvallisen välimatkan edessä ajavaan liikenteeseen ja on toiminnassa 0–130 km/h nopeuksissa

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt