Autot

Lämmin sää kellisti kelirikon – ja lisärahoitus korjaa loput

Julkaistu:

Tienpito
Lämmin ja kuiva toukokuu katkaisi harvinaisen hankalan kelirikkokauden – ja nyt suunnataan vielä jälkihoitoon pari miljoonaa euroa lisää.
Kelirikon aiheuttamien vaurioiden korjaamiseen suunnataan kaksi miljoonaa euroa lisärahoitusta, jotta tulevaisuuden haittoja saataisiin torjuttua, Liikennevirasto ilmoittaa tiedotteessaan.

Lisärahoituksen tarkoituksena on parantaa sorateiden kestävyyttä, jotta suurilta kelirikko-ongelmilta vältyttäisiin jatkossa.

Liikenneviraston kunnossapitoyksikön päällikkö Tuomas Toivonen sanoo, että kulunut kevät oli haasteellinen, ja kelirikko aiheutti paljon vaurioita.

– Nyt haluamme ohjata nopealla liikkeellä vielä jakamatonta perusväylänpidon rahoitusta sorateiden kelirikon kestävyyden parantamiseen, Toivonen summaa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Liikennevirasto jakaa rahat ELY-keskuksille, jotka vuorostaan valitsevat omalta alueeltaan varojen käyttökohteet. Lisärahoitus jakautuu yhdeksän ELY-keskuksen kesken sen mukaan, paljonko kunkin alueella on sorateitä ja kelirikon niille aiheuttamia vaurioita.

Kuluneena keväänä kelirikko oli vaikein 20 vuoteen, ja painorajoituksia jouduttiin asettamaan harvinaisen paljon. Pahimmillaan painorajoitettuna oli noin 4 200 soratiekilometriä eli noin 15 prosenttia Suomen koko soratieverkosta.

– Kelirikkokaudesta aiheutui tänä vuonna valitettavan paljon haittaa liikenteelle, ja paikoitellen liikennöinti oli todella hankalaa. Saimme ennätysmäärän palautetta sorateiden huonosta kunnosta, Toivonen sanoo.

Poikkeukselliseksi tämän vuoden kelirikon teki se, että sitä esiintyi koko maassa eteläisintä Suomea myöten.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Nyt kelirikko on lämpimän kevään jäljiltä väistymässä, ja rajoituksia on enää 200–300 kilometrillä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt