Autot

Oletko aina halunnut oman raitiovaunun? Näillä ehdoilla voit saada sellaisen

Julkaistu:

VAUNU
Painoa liki 20 tonnia, istumapaikkoja 29 ja pituutta 13,5 metriä. Muun muassa tällaisesta raitiovaunusta HKL haluaa eroon.
Helsingin kaupungin liikenneliikelaitos (HKL) luopuu liikennekäyttöön soveltumattomista ja käytöstä poistetuista vanhoista raitiovaunuistaan.

Vaunuille ei ole museointitarvetta, minkä vuoksi HKL etsii vaunuille uusia omistajia ja uutta kaupunkikulttuuria tukevaa käyttöä romuttamisen sijasta.

Hakijoiden tulee esittää vaunulle käyttötarkoitus, jonka yhteiskunnallista hyväksyttävyyttä HKL arvioi. Hakijan tulee hakemuksessa osoittaa, kuinka mahdollisesti luovutettavasta vaunusta huolehditaan, jotta se pysyy raitioliikenteen arvon mukaisessa kunnossa ja pidemmälläkin aikajänteellä toimii raitioliikennettä ja raitioliikenteen historiaa kunnioittavasti, HKL tiedotti torstaina.

Luovutukselle on asetettu koko joukko ehtoja

Vaunuja ei esimerkiksi luovuteta ”kesämökkivaunuiksi” tai varastotilaksi, mutta muuten vaunujen käyttötarkoitus on avoin ehdotuksille.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Vaunu voidaan sijoittaa myös muualle kuin Helsinkiin, mutta vaunun tulee pysyä Suomessa. Uusi omistaja vastaa vaunun kuljetuskustannuksista, mutta muuten vaunut luovutetaan valittavalle osapuolelle maksutta. HKL voi tarvittaessa avustaa kuljetuksen järjestämisessä toteutuneita kuluja vastaan. Hakemuksen voi esittää yhdelle tai useammalle raitiovaunulle.

Omistaja sitoutuu raportoimaan vaunun käyttötarkoituksen toteutumisesta HKL:lle vuosittain. Kalustoa ei saa luovuttaa kolmannelle osapuolelle ilman HKL:n suostumusta. Vaunun elinkaaren päätyttyä ostaja sitoutuu kustannuksellaan romuttamaan vaunun asianmukaisesti ympäristönäkökohdat huomioiden.

HKL luovuttaa vaunun nykyisessä kunnossaan eikä vastaa kaluston liikennöintikelpoisuudesta eikä kunnosta. Ostajan tuleekin huomioida, että vanhoissa vaunuissa voi olla esimerkiksi homevaurioita.

HKL pidättää myös oikeuden olla hyväksymättä hakemuksia harkintansa mukaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Alla on yhden haettavissa olevan raitiovaunun tekniset tiedot.

HKL 301-330

Valmistajat: Oy Karia Ab / Oy Strömberg Ab

Valmistettu: 1954-1955

Linjaliikennekäyttö päättyi: 1985

Käytetty perävaunu: Kaksiakselinen 1920-1940 -luvun perävaunu. Ensimmäinen nykyaikainen telivaunutyyppi.

Pituus: 13,5 m

Leveys: 2,3 m

Pyörästön pituus: 1,83 + 6,4 m

Ajomoottorit: 4 x Strömberg GHAU-67, -kW 4 x 50 kW

Jarrut: Käsi-, ilma-, sähkö- ja kiskojarrut

Paino: 19,8 t

Istumapaikkoja: 29

Seisomapaikkoja: 69

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt