Autot

Škoda Kodiaqin tehopakkaus kiersi ennätysajassa Nürburgringin

Julkaistu:

Kierrosennätys
Škoda Kodiaqin RS-malli teki jo oman kastinsa kierrosennätyksen Nürburgringilla, vaikka auto esitellään julkisesti vasta kuukausien päästä Pariisissa.
Ennätyskierroksella Kodiaq RS:n ohjaimissa istui saksalainen kilpa-ajaja ja tv-julkkis Sabine Schmitz. Hän latasi legendaarisen, 20,8 kilometrin mittaisen Nordschleifenin lenkin aikaan 9.29,84 minuuttia. Se on seitsenpaikkaisten katumaasturien kierrosennätys.

Schmitz ei ole ajajana mikään eilisen teeren tyttö. Hän on kilpaillut vuosikaudet erilaisissa kansainvälisissä ratasarjoissa ja muun muassa voittanut kahteen otteeseen Nürburgringin 24 tunnin kisan. Nürburgringin radan 49-vuotias saksatar tunteekin paremmin kuin omat taskunsa. Hän arvioi kiertäneensä Nordschleifenin tähän mennessä ainakin 30 000 kertaa.

Syksyllä Pariisin autonäyttelyssä esiteltävässä Škoda Kodiaq RS:ssä on 2-litrainen, kahdella turboahtimella varustettu dieselmoottori, joka tuottaa 176 kilowatin eli 239 hevosvoiman tehon. Kyseinen mylly on saatavilla Kodiaq-leirissä vain RS-mallin autoon.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt