Autot

Mitkä asiat alentavat autosi jälleenmyyntiarvoa? Muista ainakin tusina seikkaa

Julkaistu:

ARVO
Auton arvo putoaa tunnetusti heti, kun se ajetaan autokaupasta kadulle. Mitkä muut seikat vaikuttavat arvon alentumiseen?

Ainakin nämä: merkki ja malli, ajetut kilometrit sekä hankintahinta. Varustelun merkitys on kasvanut; karvalakkimalleja halutaan enää harvoin. Suomen oloissa neliveto ja automaattivaihteisto kiinnostavat entistä useampaa.

Hintakehitykseen vaikuttaa toki muutama muukin tekijä. Auton ikä ja mittariin kertyneet kilometrit ovat arvatenkin jälleenmyyntiarvoon vahvasti vaikuttavia tekijöitä. Näiden lisäksi pitää miettiä hankintahintaa, polttoainetyyppiä, CO2-päästöjä, huoltohistoriaa ja sitä, kuinka paljon kyseistä automallia on käytettyjen autojen markkinoilla, asiantuntija opastaa.

– Listaan on vielä lisättävä muutama hieman abstraktimpi tekijä, joita ei välttämättä tule ajatelleeksi – olipa sitten kyseessä tavallinen kuluttaja tai autoja omistava yrityspäättäjä. Niitä ovat muun muassa yhteiskunnan taloussuhdanteet, autoveropäätökset, yleinen markkinatilanne sekä automallin elinkaari, LeasePlan Finland Oy:n palautuvien autojen yksikön päällikkö Jari Koskinen sanoo yhtiön liikkeellä.fi-sivustossa.


LeasePlan Finland Oy:n palautuvien autojen yksikkö käsittelee vuosittain noin 5 000 ajoneuvoa. Lukuun kuuluu sekä työsuhdeautoja että asiakasyritysten käytössä olleita hyötyajoneuvoja eli tuotantoautoja.

Leaseplanilla on käytössään laaja datapankki jokaisesta tarkastamastaan autosta. Tietyn automerkin ja -mallin määrää markkinoilla voidaan arvioida useista portaaleista. Tarkastelussa huomioidaan myös Trafin julkaisemat rekisteröintitilastot. Niitä autoja, joita rekisteröidään eniten, on usein myös runsaasti myynnissä käytettynä.

LeasePlan on maailman suurin yritysautojen hallinnointi- ja rahoitusyhtiö.

Arvon alenemaan vaikuttavat seikat

Markkinatilanne

Taloussuhdanteet

Autoveropäätökset

Ajokilometrit

Auton merkki, malli ja vuosimalli

Auton hankintahinta

Automallin määrä markkinoilla

Automallin elinkaari

Polttoainetyyppi

Päästöt

Huoltohistoria

Lähde: Leaseplan

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt