Autot

Peugeot tuo ylempään keskiluokkaan lisää sähinää

Julkaistu:

UUTUUS
Vaikka katumaastureista keskustellaan ja uutisoidaan runsaasti, farmarimalleillakin on edelleen sana sanottavaan. Näin on etenkin D-segmentissä eli ylemmän keskiluokan autoissa.
D-segmentin markkinat Euroopassa tarkoittavat 1,4 miljoonaa autoa. Jo kymmenen vuoden ajan ovat farmarimallit hallinneet tätä kokoluokkaa huolimatta siitä, että tarjonta on jatkuvasti laajentunut uusilla auto- ja korimalleilla – erityisesti SUV-malleilla. Euroopan markkinoilla joka kolmas D-segmentissä myyty auto on farmarimallinen, Groupe PSA:han kuuluva Peugeot muistuttaa.

Nyt uuden Peugeot 508 sedanin jälkeen Peugeot lanseeraa 508-farmarimallin. Merkittävästi edeltäjästään uusiutunut uusi Peugeot 508 SW on ammentanut inspiraationsa shooting brake -maailmasta.

Uusi 508 SW on lähes yhtä matala kuin uusi 508 Sedan – korkeutta sillä on 1,42 m. Uusi 508 SW on lähes 6 sentytimetriä matalampi kuin edeltäjänsä. Pituutta on 4,78 m (vain 3 cm enemmän kuin uudella 508 Sedanilla ja 5 cm vähemmän kuin edeltäjällään).

508 SW:ssä on uusi 8-portainen EAT8-automaattivaihteisto ja kaksi uutta bensiinimoottoria, jotka molemmat on kehitetty 1.6 l PureTech -moottorin pohjalta. Dieselvaihtoehtoja on neljä, joista pienimmän saa manuaalivaihteistolla.


Uutuus on varustettu uuden sukupolven i-Cockpit-ohjaamolla.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

508 SW esitellään Pariisin autonäyttelyssä lokakuussa 2018. Myyntiin se tulee eri puolilla Eurooppaa tammikuussa 2019. Suomeen uutuuden odotetaan rantautuvan vuoden 2019 alkupuolella.

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt
  Tuoreimmat
  1. Juuri nyt
  2. Joukkoampuminen Marylandissa – useita kuollut, ampuja kriittisessä tilassa
   Ulkomaat
  3. Joukkoammuskelu Yhdysvaltain Marylandissa – NBC: Nainen avasi tulen apteekin varastolla, 3 kuollutta
   Ulkomaat
  4. Itsemurhan tehneen jalkapallotähden leski kertoo nyt karmeasta kokemuksestaan – ”Se näky saa henkeni salpautumaan joka ikinen päivä”
   Jalkapallo
  5. Silta-sarjan supertähti tekee elokuvaa Turussa – tilanne Aurajoen rannassa sai miehen hämilleen: ”En ole kokenut vastaavaa missään muussa kaupungissa”
   TV & elokuvat
  6. Salla petti aviomiestään ja tajusi vaietun totuuden: ”Pettäjä on useimmiten tavallinen hyvää tarkoittava ihminen”
   Seksi & Parisuhde
  7. Liikaa puhuva nainen, huumorintajuton mies – miesten ja naisten syyt suhteen päättämiselle ovat hyvin erilaiset
   Seksi & Parisuhde
  8. Jaana Pelkonen ei anna Soinille luottamustaan: ”Tiedän aika vahvasti, että en ole se ainoa”
   Politiikka
  9. Tunti sitten
  10. Stylisti kertoo, miksi vaatteet näyttävät julkkisten päällä aina hyvältä – meillä muilla on yksi merkittävä puute
   MyStyle
  11. Perussuomalaiset panttaa Soini-päätöstä – Leena Meri: Ei luottamusta henkilönä, mutta ei tässä ole henkilöstä kysymys
   Politiikka
  12. Rakkautta & Anarkiaa esittää kohuohjaajan sarjamurhajännärin ja näyttelijä Idris Elban esikoisohjauksen – katso tästä festivaalin tärpit
   TV & elokuvat
  13. Näytä lisää