Peugeot tuo ylempään keskiluokkaan lisää sähinää - Autot - Ilta-Sanomat

Peugeot tuo ylempään keskiluokkaan lisää sähinää

Uusi Peugeot 508 SW valmistetaan PSA Groupen Mulhousen-tehtailla Ranskassa.

Julkaistu: 11.6.2018 11:14

Vaikka katumaastureista keskustellaan ja uutisoidaan runsaasti, farmarimalleillakin on edelleen sana sanottavaan. Näin on etenkin D-segmentissä eli ylemmän keskiluokan autoissa.

D-segmentin markkinat Euroopassa tarkoittavat 1,4 miljoonaa autoa. Jo kymmenen vuoden ajan ovat farmarimallit hallinneet tätä kokoluokkaa huolimatta siitä, että tarjonta on jatkuvasti laajentunut uusilla auto- ja korimalleilla – erityisesti SUV-malleilla. Euroopan markkinoilla joka kolmas D-segmentissä myyty auto on farmarimallinen, Groupe PSA:han kuuluva Peugeot muistuttaa.

Nyt uuden Peugeot 508 sedanin jälkeen Peugeot lanseeraa 508-farmarimallin. Merkittävästi edeltäjästään uusiutunut uusi Peugeot 508 SW on ammentanut inspiraationsa shooting brake -maailmasta.

Uusi 508 SW on lähes yhtä matala kuin uusi 508 Sedan – korkeutta sillä on 1,42 m. Uusi 508 SW on lähes 6 sentytimetriä matalampi kuin edeltäjänsä. Pituutta on 4,78 m (vain 3 cm enemmän kuin uudella 508 Sedanilla ja 5 cm vähemmän kuin edeltäjällään).

508 SW:ssä on uusi 8-portainen EAT8-automaattivaihteisto ja kaksi uutta bensiinimoottoria, jotka molemmat on kehitetty 1.6 l PureTech -moottorin pohjalta. Dieselvaihtoehtoja on neljä, joista pienimmän saa manuaalivaihteistolla.

Uusi Peugeot 508 SW tulee markkinaan, johon kuuluvat muun muassa Toyota Avensis, Skoda Octavia Combi, Mazda 6 Sport Wagon ja Kia Optima Sportswagon.

Uutuus on varustettu uuden sukupolven i-Cockpit-ohjaamolla.

508 SW esitellään Pariisin autonäyttelyssä lokakuussa 2018. Myyntiin se tulee eri puolilla Eurooppaa tammikuussa 2019. Suomeen uutuuden odotetaan rantautuvan vuoden 2019 alkupuolella.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?