IS Sveitsissä: Lexus pidensi autoaan 11 senttiä ja loi kolmannen istuinrivin - Autot - Ilta-Sanomat

IS Sveitsissä: Lexus pidensi autoaan 11 senttiä ja loi kolmannen istuinrivin

Valmistajan mukaan RX oli markkinoille tullessaan ensimmäinen hybridiauto premium-luokassa.

Julkaistu: 5.6.2018 15:33

Lexus tuo ensi kerran Eurooppaan seitsenpaikkaisen auton.

Uusi Lexus RX 450h L -malli on pidennetty ja nykyaikaistettu versio markkinoilla olevasta RX-Crossoverista.

Kolmas penkkirivi tuo muunneltavuutta sitä kaipaaville. Kun kolmas istumarivi on käytössä, tavaratilan kooksi mitataan 176 litraa lattiasta istuimen yläosaan. Enimmillään kuljetuskapasiteetti on 1 656 litraa.

Kolmannen penkkirivin istuimet ovat erilliset ja nahkaiset kuten edessäkin. Ne voidaan nostaa ja laskea sähköisesti, nappia painamalla. Toisen penkkirivin istuimia on kohotettu siten, että takarivillä jalkaterät mahtuisivat ongelmitta penkkien alle. Kolmannella rivillä istuville on tarjolla myös omat ilmastoinnin säädöt.

Kahdenkymmenen vuoden aikana RX-mallia on myyty 2,7 miljoonaa kappaletta. Nyt L-versiolla kosiskellaan sekä suuria perheitä että ihmisiä, joilla on satunnaisia tarpeita kuljettaa kuutta tai seitsemää henkilöä.

L-versio on rakennettu samalle pohjalevylle kuin RX, mutta pituus on kasvanut 11 senttiä: nyt auton pituus on tasan viisi metriä. Korin pidennyksen myötä takaikkuna on nyt hiukan jyrkemmässä kulmassa.

Uutuus on melkoinen järkäle, sillä sen omamassa on 2 205 kiloa.

Moottori on tuttu lyhyemmästä RX:stä: 3,5-litrainen V6 tuottaa 193 kilowatin (262 hevosvoiman) tehon ja 335 newtonmetrin väännön. Voimalinjan kokonaisteho on 230 kW (313 hevosvoimaa). Edessä on 167 hevosvoimaa kehittävä sähkömoottori. Nelivetokyvykkyyden tuo takapyörille 68-hevosvoimainen sähkömoottori.

Yhdistetyksi bensiinin kulutukseksi ilmoitetaan 6,0 litraa sataa kilometriä kohti, kun alla on 20-tuumaiset pyörät. Tällöin CO2-lukemaksi ilmoitetaan 138 g/km.

Kolmas istuinrivi piiloutuu napin painalluksella lattiatasoon. Kaksi lisäpaikkaa maksaa noin 3 000 euroa, jos hintaa vertaa RX:ään.

Varustetasoja on kaksi: Executive ja Premier. Suomessa autot on jo hinnoiteltu. Edullisempi Executive lähtee 92 250 eurosta. Premier-tason hinnaksi on määritelty 108 220 euroa.

Autojen tuotanto alkoi maaliskuussa.

Ilta-Sanomat palaa Lexus-uutuuteen perjantain printtilehdessä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?