K-ryhmä satsaa sähköautojen latausverkkoon ja starttaa yhteisautokokeilun - Autot - Ilta-Sanomat

K-ryhmä satsaa sähköautojen latausverkkoon ja starttaa yhteisautokokeilun

K-ryhmä kertoo rakentavansa tämän ja ensi vuoden aikana koko maan kattavan sähköautojen latauspisteverkoston.

K-ryhmä laskee, että julkisten pikalatauspisteiden määrä kasvaa Suomessa yli 50 prosenttia ensi vuoden loppuun mennessä.

4.6.2018 10:28

K-ryhmä on laskenut, että uuden K-Lataus-nimisen verkoston ansiosta julkisten pikalatauspisteiden määrä kasvaa Suomessa yli 50 prosenttia.

Keskon ja K-ryhmän pääjohtaja Mikko Helander toteaa konsernin tiedotteessa, että liikkumisen murros luo uusia, toimialarajat ylittäviä mahdollisuuksia K-ryhmällekin.

– Meillä on muutokseen hyvät lähtökohdat: maan kattavin kauppaverkostomme tavoittaa joka viikko lähes kaikki suomalaiset, ja autoalan markkinajohtajana meillä on jo ennestään vankka kokemus liikkumisen palveluista, Helander sanoo.

Sähköauton lataaminen on onnistunut tähänkin asti tiettyjen K-kauppojen yhteydessä. Tuleva verkosto tekee K-ryhmästä yhden Suomen merkittävimmistä sähköautojen latausverkoston operoijista.

K-ryhmän hanke tukee Suomen hallituksen tavoitetta saada Suomeen 2 000 julkista latauspistettä vuoteen 2020 mennessä.

– Parhaimmillaan kaupan pihalla oleva latauspiste tarkoittaa, ettei asiakas tarvitse muita latauspisteitä sähköautolleen: moni käy kaupassa kerran viikossa, ja tekniikan kehittyessä myös sähköauton lataus kerran viikossa riittää yhä useammalle hyvin, sanoo Keskon autokaupan toimialajohtaja Johan Friman.

K-ryhmä on myös käynnistänyt toukokuussa yhteiskäyttöautopilotin, jossa tiettyjen K-ruokakauppojen ja K-Rautojen pihoille on tuotu vuokrattavaksi yhteiskäyttöisiä autoja: K-Rautoihin pakettiautoja ja K-Supermarketeihin henkilöautoja.

– Tutkimme pilotissa esimerkiksi sitä, miten kiinnostava lähikauppa on yhteiskäyttöauton hakupisteenä. Haluamme tietoa eri puolilta maata, ja siksi kokeilu käynnistyy yhtä aikaa niin Helsingissä, Espoossa, Turussa, Tampereella, Oulussa kuin Jyväskylässä ja Lahdessakin, Friman sanoo.

Yhteistyökumppanina yhteiskäyttöautopilotissa on 24Rent.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?