Autot

Veisitkö arvoautosi louhikkoon ja antaisit sen ajaa itsestään? Land Roverilla on kovat tavoitteet

Julkaistu:

AUTONOMINEN AJAMINEN
Jaguar Land Rover kehittää itsestään ajavaa autoa, joka soveltuu kaikkiin maasto- ja sääolosuhteisiin
Cortex-projekti vie itsestään ajavat auto maastoon ja erilaisiin sääoloihin: mutaan, sateeseen, jäälle, lumeen ja sumuun.

Projektin tarkoituksena on varmistaa, että itseajavat autot pärjäävät kaikissa olosuhteissa. Osana projektia kehitteillä on 5D-tekniikka, joka yhdistää reaaliajassa akustiikkaa, videota, tutkaa sekä valon ja etäisyyden havainnointia (Lidar).

5D-tekniikalla rikastettu data antaa autolle paremman käsityksen sen ympäristöstä. Tekoäly mahdollistaa sen, että itsestään ajava auto mahdollistaa ajamisen kaikissa maasto- ja sääolosuhteissa.

Chris Holmes, Verkottuvien ja autonomisten ajoneuvojen tutkimuspäällikkö:
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Se, että autot tulevat ajamaan itse tulevaisuudessa on väistämätöntä. Haluamme kehittää autonomisesta mallistomme on kyvykkäimmän, nautinnollisimman ja turvallisimman. Cortex-projekti antaa meille mahdollisuuden toimia loistavien yhteistyökumppaneiden kanssa, joiden avulla voimme tuoda unelmamme toteen lähiaikoina, Chris Holmes, verkottuvien ja autonomisten ajoneuvojen tutkimuspäällikkö sanoo.

Jaguar Land Rover kehittää sekä täysin itseajavia sekä osittain itseajavia ajoneuvoteknologioita, tarjoten asiakkaalle mahdollisuuden valita eri automaation tasoista.

Autonomisen ajamisen eri tasot

0-taso: Ei automaatiota. Kuljettaja tekee kaikki päätökset.

1- taso: Kuljettajalla apujärjestelmä käytössään. Esimerkiksi vakionopeussäädin.

2-taso: Osittainen automaatio. Kuljettajalla nopeuteen ja ohjauksen vaikuttavat apujärjestelmät, kuten ruuhka-avustin.

3-taso: Ehdollinen automaatio. Auto pystyy suorittamaan normaaleissa ajo-olosuhteissa ajamisen, mutta kuljettajan on otettava jälleen ajovastuu, jos ympäristö on haasteellinen ja järjestelmä ilmoittaa siitä.

4-taso: Korkea automaatio. Tällä tasolla auto voi ajaa itsenäisesti tietyissä ympäristöissä, kuten kaupungissa ja moottoriteillä ilman että kuljettaja on puututtava ajoon.

5-taso: Täysautomaatio. Auto tekee kaiken itse, kuljettajan kontrolli autosta ei ole tarpeen. Auto voi suorittaa koko ajomatkan ilman ihmisen väliintuloa.

(Lähde: Land Rover)

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt