Uusittu Outlander PHEV saapuu syksyn tullen Suomeen - Autot - Ilta-Sanomat

Uusittu Outlander PHEV saapuu syksyn tullen Suomeen

Mitsubishi Outlander PHEV esiintyi ensimmäisen kerran uusissa kuoseissaan Geneven autonäyttelyssä maaliskuussa.

Julkaistu: 28.5.2018 10:00

Mitsubishi on uusinut Outlanderin ladattavaa hybridimallia sisältä ja päältä.

Ulkopuolisista uudistuksista näkyvimmät ovat etupään alleajosuoja, led-ajovalot, 18-tuumaiset kevytmetallivanteet ja entistä suurempi takaspoileri. Sisällä taas silmä tarttuu ensimmäiseksi istuinten tikattuun nahkaverhoiluun ja uudelleen muotoiltuun kojetauluun. Uutta ilmettä on haettu myös vaihteenvalitsimeen.

Outlander PHEV:ssä käytetään bensiinimoottoria, jonka sylinteritilavuus on nostettu 2,0:sta 2,4 litraan ja joka hyödyntää niin sanottua Atkinsonin työkiertoa. Väljästi tulkittuna Atkinsonin kierto tarkoittaa, että sylinterikannen imuventtiilit ovat tavanomaista pidempään auki ja parantavat sitä kautta moottorin hyötysuhdetta.

Sähkömoottoreita Outlander PHEV:ssä on kaksi, ja ne sijaitsevat etu- ja taka-akseleilla. Taaemman moottorin tehoa on kasvatettu 10 kilowattia. Ajoakun teho on kasvanut niinikään 10 prosenttia. Akun kapasiteetin kerrotaan lisääntyneen 15 prosenttia.

Ajotilojen määrä on nostettu kahdesta neljään. Normal ja 4WD Lock ovat saaneet rinnalleen Sport- ja Snow-nimiset moodit.

Mitsubishi lanseerasi Outlander PHEV:n viisi vuotta sitten. Silloin se oli markkinoiden ensimmäinen ladattavalla hybriditekniikalla varustettu nelivetoinen katumaasturi. Mallista tuli jättimenestys. Outlander PHEV on ollut valmistajan mukaan Euroopan myydyin ladattava hybridi vuosina 2015, 2016 ja 2017.

Outlander PHEV:n uudistettu versio esiteltiin Geneven näyttelyssä maaliskuussa. Suomeen se saapuu syksyllä.

Autosta on luvassa lisää juttua Ilta-Sanomien painetussa lehdessä perjantaina.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?