Vuoden pyöräilijä -palkinnon sai liikenneministeri Berner - Autot - Ilta-Sanomat

Vuoden pyöräilijä -palkinnon sai liikenneministeri Berner

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner on valittu Vuoden pyöräilijäksi.

Ministeri Anne Berner.

25.5.2018 16:55

Perusteena valinnalle on Bernerin näkyvä ja poikkeuksellisen kunnianhimoinen työ pyöräliikenteen lisäämiseksi Suomessa. Hän on ministerinä kuunnellut tarkalla korvalla, mihin asioihin pyöräliikenteen edistämisessä on olennaista panostaa ja toiminut sen mukaisesti, Pyöräilykuntien verkoston palkintoperusteissa mainitaan.

Valtioneuvoston periaatepäätös kävelyn ja pyöräilyn edistämisestä ensimmäistä kertaa historiassa sekä uusi korkean profiilin valtakunnallinen edistämisohjelma investointitukineen ovat konkreettisia osoituksia ministerin tahtotilasta ja työn tuloksista.

– Anne Berner on muutenkin tehtävässään osoittanut vahvaa motivaatiota ja sitoutumista pyöräliikenteen edistämiseen. Hän on laittanut itsensä likoon tekemällä rohkeasti ehdotuksia pyöräilyn puolesta muun muassa työmatkapyöräilyn ja sähköpyöräilyn tukemiseksi, ohjannut keskeisiä sidosryhmiä yhteistyöhön ja mahdollistanut pyöräilyn kampanjointia ja markkinointia, kiittelee Pyöräilykuntien verkoston toiminnanjohtaja Matti Hirvonen.

Aiemmin Vuoden pyöräilijöiksi on valittu muun muassa Mikko ”Peltsi” Peltola 2007, Osmo Soininvaara 2008, Hannu-Pekka Björkman 2009, Oras Tynkkynen 2010, Lauri Tähkä 2011, Kaisa Leka 2012, Teppo Moisio 2013, Vappuliisa Hakalehto 2014, Mauri Myllylä 2015, Nora Elers 2016 ja Sanna Stellan 2017.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?