Autot

Tältä näyttää Kian uudistettu Sportage

Julkaistu:

Malliuudistus
Kia on paljastanut ensimmäiset kuvat uudistetusta, kevythybridillä varustetusta Sportagesta.
Uudistettu Sportage on uusia moottoreita, uutta muotoiluilmettä ja lisää varusteita. Se on myös ensimmäinen Kian malli, jossa on 48-volttisella sähkömoottorilla varustettu EcoDynamics+-tyyppinen kevythybridijärjestelmä.

EcoDynamics+ tekee Kiasta ensimmäisen autonvalmistajan, jonka mallistosta löytyy niin hybridejä, ladattavia hybridejä, täyssähköautoja kuin kevythybridilläkin varustettuja malleja. Kia aikoo lanseerata 16 uutta sähköistä mallia vuoteen 2025 mennessä. Niiden joukossa on yksi polttokennoautokin.


Sportage on ollut tuotannossa vuodesta 1993. Sitä on myyty maailmanlaajuisesti yli viisi miljoonaa kappaletta.

Kevythybridijärjestelmä on lisätty 2-litraisen dieselmoottorin yhteyteen. Järjestelmä sisältää litiumioniakun ja sähkömoottorin, joka avustaa dieselmoottoria kiihdytyksissä enimmillään 10 kilowatin voimin. Lataustila taas kerää talteen jarrutuksissa vapautuvaa liike-energiaa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Valmistaja kertoo tiedotteessaan, että kevythybridi tekee ajamisesta tehokkaampaa ja taloudellisempaa. Se myös vähentää päästöjä – WLTP-standardilla neljä ja NEDC-standardilla seitsemän prosenttia.

Lisäksi kevythybridi mahdollistaa stop&start-toiminnon myös auton liikkuessa: akun varaustilanteen salliessa dieselmoottori sammuu jarrutuksen ja moottorijarrutuksen yhteydessä auton vielä liikkuessa. Järjestelmä käynnistää dieselmoottorin uudelleen kuljettajan painaessa kaasupoljinta.

Nykyisen Sportagen 1,7-litrainen CRDi -dieselmoottori korvataan 1,6-litraisella U3-dieselmoottorilla, joka on Kian vähäpäästöisin. Se on valittavissa joko 115- tai 136-hevosvoimaisena versiona. 136-hevosvoimainen on saatavilla myös nelivedolla ja seitsenvaihteisella kaksoiskytkinvaihteistolla.


Sportagen ulkomuotoilu on saanut uutta ilmettä etu- ja takapuskureihin, etu- ja takavaloihin sekä vanteisiin. Lisäksi autoon on saatavana viisi uutta väriä ja uusia kromisia koristelistoja.

Sportagen GT-Line -mallit on varustettu kiiltävän mustalla jäähdyttimen säleiköllä, musta-hopealla alleajosuojalla ja tummakromisilla koristelistoilla. Myös GT-Linen 19-tuumaiset kevytmetallivanteet ovat saaneet uuden ilmeen. Lisäksi kaikki GT-Line-mallit on varustettu tuplapakoputkilla ja led-etusumuvaloilla.

Sisätiloissa kojelauta ja ohjauspyörä ovat saaneet uuden ilmeen. Saataville on tullut myös kaksivärinen musta-harmaa istuinverhoilu.

Tarjolla on myös monia ajamista helpottavia avustimia. Näitä ovat esimerkiksi mukautuva vakionopeussäädin stop&go-toiminnolla, Around View Monitor -kamerajärjestelmä sekä kuljettajan vireystilan valvonta. Lisäksi autoon tulee uusi 8-tuumainen kosketusnäyttö.

Uudistettu Sportage saapuu Suomeen syksyllä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt