Autot

Amerikkalaislehti morkkasi Teslan uutta ”kansanautoa”

Julkaistu:

Arvostelut
Yhdysvaltalainen kuluttajalehti Consumer Reports löysi moitittavaa Teslan uutuusmallista Model 3:sta.
Yksi moite kohdistui Model 3:n jarrutusmatkaan.

Kun täysjarrutus oli tehty 60 mailin eli 96,5 kilometrin tuntinopeudesta, auto oli pysähtynyt 152 jalan eli runsaan 46,3 metrin päähän. Jarrutusmatka oli kuulemma pidempi kuin missään muussa Consumer Reportin testaamassa tämän aikakauden henkilöautossa. Vertailun vuoksi lehti kertoo, että Yhdysvaltain ikiaikainen myyntimenestys, Fordin pickup-malli F-150, oli kirjannut vastaavassa testissä yli kaksi metriä lyhyemmän jarrutusmatkan.

Tesla on vastannut lehden testitietoihin toteamalla, että sen omissa kokeissa auto on pysähtynyt 60 mailin nopeudesta parhaimmillaan 38,4 metrin matkalla.

Consumer Reports antaa Teslalle huutia myös siitä, että jotkut Model 3:n toiminnot ja järjestelmät ovat kuljettajan kannalta hankalia käyttää.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Consumer Reports on vuonna 1930 perustettu, voittoa tuottamaton julkaisu, joka on erikoistunut testaamaan erilaisia kuluttajatuotteita ja kertomaan niiden tuloksista puolueettomasti.

Model 3:n tuotanto on potenut käynnistysvaikeuksista. Valmistaja kuitenkin uskoo, että mallin viikkotuotanto nousee 5 000 kappaleeseen tämän vuoden toisella puoliskolla. Sen uskotaan siivittävän yhtiön tuloskuntoa niin, että tilinpäätöskin kääntyy viimein voitolliseksi.

Ilta-Sanomien Yhdysvaltain-kirjeenvaihtaja ajoi Tesla 3:lla aiemmin keväällä. Lue hänen raporttinsa tästä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt