Autot

Ford teki suomalaisteille sopivan uuden Fiesta-version

Julkaistu:

UUTUUS
Ford Fiesta Active on uusi versio tutusta pikkuautosta.
Fiesta Active on uuden Fordin Active crossover -perheen ensimmäinen malli. Active tuo Fiestan viisiovisen korin tyyliin entistä enemmän käytännöllisyyttä, esimerkiksi epätasaisilla teillä ajamista helpottavan korotetun ajokorkeuden sekä kaupunki- ja maantieajoon soveltuvan korkeamman ajoasemoinnin myötä.

Taustalla on SUV-tyyppisten crossovereiden suosion jatkuminen: Fordin ns. mukamaasturien myynti kasvoi 24 prosenttia vuonna 2017, minkä tuloksena lähes joka viides Euroopassa myyty Ford-ajoneuvo oli SUV.

Samaan sarjaan on luvassa myös uusi Focus Active, sekä viisiovisena että farmarimallina.

Rouheamman ulkoisen muotoilun uskotaan sopivan aktiiviseen elämäntyyliin. Fiesta Activen tunnistaa etupuskurista pyöräkoteloiden ja helman kautta aina takapuskuriin ulottuvasta tummasta muovipaneloinnista. Lisäksi auton ajokorkeutta on korotettu tavallisen Fiestan alustasta poiketen 19 millimetrillä, ja raideväliä on kasvatettu 10 millimetriä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Ajotuntuman parantamiseksi etuiskunvaimentimissa on uusi hydraulinen ulosjouston rajoitin töyssyjen ja tärähdysten tasoittamiseksi epätasaisten pintojen yli ajettaessa. Tyypillisille suomalaisille teille nämä ominaisuudet sopivatkin erinomaisesti. Activeen kuuluvat 17-tuumaiset kevytmetallivanteet ovat saatavilla metallisen tai mustan sävyisenä.

Sisällä tilojen suunnittelussa on huomioitu esimerkiksi mutaisten saappaiden, hiekkaisten rantapyyhkeiden ja läpimärkien matkustajien synnyttämät sotkut. Nahkaverhoillun ohjauspyörän sietokykyä testataan jopa aurinkovoidetta vastaan.

Moottorivaihtoehtoja ovat Fordin 1,0-litrainen EcoBoost-bensiinimoottori sekä 1,5-litrainen 120-hevosvoimainen TDC1-dieselmoottori.

Bensiinimoottorista ovat Suomessa myynnissä 100- ja 125-hevosvoimaiset versiot. Näistä heikomman voi valita sekä automaattina että manuaalivaihteisena, mutta vahvempi bensiini- ja dieselversio ovat aina kuusiportaisen manuaalin parina.

Fiesta Activen ajokokemusta tehostaa Drive Mode -ajotilavalinta, jonka avulla kuljettajat voivat valita normaalin, eko- tai liukkaan kelin ajotilan sopeuttamaan ajo-ominaisuudet senhetkiseen ajoympäristöön yhdellä napin painalluksella. Start-Stop-teknologia on vakiovarusteena kaikissa näissä moottoreissa.

Suomessa Fiesta Active –malliin on saatavissa Active I ja Active III –varustetasot, ja mallin myynti on juuri alkanut.