Audi A6 – auto kuin älykännykän jatke

Julkaistu:

Uutuusmalli
Uusi Audi A6 hyppää entistä tiukemmin muotiin, jossa auton voi nähdä älypuhelimen jatkeena.
Ohjaamoa hallitsee kaksi isoa näyttöruutua. Kuljettaja ohjaa infotainment-järjestelmää ylemmästä 8,8 tuuman näytöstä. Sen saa halutessaan isompana: MMI navigointi plus -järjestelmän yhteydessä ylemmän näytön koko on 10,1 tuumaa. Alempi, keskikonsoliin asennettu 8,6-tuumainen näyttö tarjoaa pääsyn ilmastointilaitteen ja mukavuustoimintojen hallintaan sekä tekstinsyöttöön.

Head-up display heijastaa tärkeimpiä tietoja tuulilasiin. MMI navigointi plus -järjestelmä sisältää myös virtuaalisen Audi virtual cockpit -mittariston 12,3 tuuman näytöllä.


Kahdeksannen sukupolven sedanmallin täysin digitaaliset MMI-kosketusnäytöt toimivat intuitiivisesti. Liitettävyyspalvelut ja kuljettajaa avustavat järjestelmät ovat kehittyneet entisestään.

Uudessa puheohjausjärjestelmässä kysymyksiä ja komentoja käsitellään sekä pilvipalvelussa että suoraan järjestelmässä. Se tapahtuu lisävarusteena olevan MMI navigointi plus -järjestelmän avulla.


MMI-kosketusnäyttö sisältää sekä äänipalautteen että haptisen eli tuntoaistiin perustuvan palautteen, ja sitä käytetään kuin älypuhelinta. Käyttäjä kuulee ja tuntee napsahduksen vahvistuksena sormenpäällä tehtävästä valinnasta.


Kaikissa A6:n moottorivaihtoehdoissa on nelipyöräohjaus ja vakiona kevythybridijärjestelmä – siis sähkömoottori polttomoottorin lisäksi.

V6-moottorisissa Audeissa käytetään 48 voltin sähköjärjestelmää, jonka ansiosta auto voi rullata tietyissä tilanteissa moottori sammutettuna.

A6:ssa on 39 ajoavustinta, jotka hyödyntävät tutkia, kameroita ja muita sensoreita. Aivan täydelliseen autonomiseen ajoon on A6:llakin silti vielä matkaa.

Ilta-Sanomat palaa uuden A6:n ajo-ominaisuuksiin ensi perjantain painetussa lehdessä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt