Autot

Taksialan mylläkkä jatkuu: Kajon perustaa Uber-tyyppisen yhtiön

Julkaistu:

Taksiliikenne
Taksiyhtiö Kajon käynnistää heinäkuussa uuden kuljetuspalveluja tarjoavan yrityksen, jonka toimintamalli on kuin suoraan Uberista.
Yritys on nimeltään Kajber. Se on taksipalveluja tarjoava firma, jonka kuljettajat työskentelevät enemmän tai vähemmän osa-aikaisesti ja ajavat aina omilla autoillaan. Hinnat ovat kiinteitä. Ne sovitaan ja maksetaan aina ennen kuljetusta.

Kajber huolehtii kyytien tilausjärjestelmästä. Se myös vastaa, että kuljettajilla on vaadittavat luvat ja vakuutukset. Vastavuoroisesti se ottaa kuljetusmaksuista 15 prosentin osuuden itselleen. Loput 85 prosenttia ohjautuvat kevytyrittäjyyteen erikoistuneen Ukko.fi-palvelun kautta kuljettajille.

Vaikka Kajber on oma itsenäinen yhtiönsä, käytännössä se on osa Kajonia. Tässä vaiheessa sillä on sama pääomistajakin – eli Kajonin hallituksen puheenjohtaja Jorma Palomäki.

Palomäki kuvailee Kajberin toiminta-ajatusta sanomalla, että siitä on muodostumassa Kajonille yksi uusi palvelumuoto.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Kajonilla on nyt Exclusive-palvelu, joka on erikoistunut korkeatasoisiin kuljetuksiin, ja Menoksi-palvelu, joka vastaa tavanomaisemmasta taksitoiminnasta. Niiden rinnalle tulee nyt Kajber, joka on aivan omanlaistaan taksitoimintaa, Palomäki sanoo.

Kajberin toiminta käynnistyy 2. heinäkuuta eli heti ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen kun uusi ja kohuttu taksilaki on tullut voimaan.

Kajberin toiminta ei ole rajoittunut mihinkään maantieteelliseen alueeseen: järjestelmän kuljettajiksi voidaan hankkiutua missä päin maata tahansa.

Yhtiön kasvutavoitteet ovat kovat. Palomäki sanoo, että järjestelmässä voi olla vuonna 2020 jopa 8 000 samanaikaista käyttäjää.

Palomäki myöntää, että Kajber kilpailee ainakin osittain samoilla apajilla kuin Kajon.

– On kuitenkin väistämätöntä, että tämän tyyppinen taksitoiminta laajenee. Jos sitä emme tee me, sen tekee joku muu, Palomäki sanoo.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt