Autot

Volvon uusi S60 tekee historiaa – ei enää dieseliä

Julkaistu:

Autoteollisuus
Volvo alkaa lunastaa aiempia lupauksiaan ja jättää uudesta S60-mallista dieselmoottorin pois.
Alkukesästä esiteltävä uuden sukupolven S60-malli on ensimmäinen Volvo, joka tulee markkinoille ilman dieselmoottoria.

Näin Volvo ryhtyy toteuttamaan aiemmin julkistamaansa sähköistämisstrategiaa, jonka mukaan kaikki uudet Volvo-mallit esitellään vuodesta 2019 alkaen kevythybrideinä, lataushybrideinä tai sähköautoina. Yhtiö on ilmoittanut, että se tavoittelee sähköautoilleen 50 prosentin osuutta kokonaismyynnistä vuoteen 2025 mennessä.

– Tulevaisuutemme on sähköinen: emme enää kehitä uuden sukupolven dieselmoottoria, sanoo Volvo Carsin pääjohtaja Håkan Samuelsson yhtiön tiedotteessa. Hänen mukaansa Volvo poistaa pelkän polttomoottorivaihtoehdon vaiheittain niin, että ”lataushybridi bensiinimoottorilla on siirtymävaihe matkalla täyssähköiseen autoiluun: uusi S60 edustaa seuraavaa vaihetta tässä sitoutumisessa”.

Uusi S60 on keskikokoinen premiumluokan sedan. Se perustuu samaan Volvon SPA-alustaan, jolle on tehty 90- ja 60 -sarjan autot. S60:n sisarmalli V60 esiteltiin aikaisemmin tänä vuonna Tukholmassa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Alkuvaiheessa uuteen S60-malliin on tarjolla nelisylinterisiä Drive-E-bensiinimoottoreita ja kaksi lataushybridiä. Kevythybridit tulevat mukaan myöhemmin.

Uuden S60-mallin tuotanto alkaa syksyllä Volvon uudessa tehtaassa Charlestonissa Yhdysvalloissa. Charlestonin tehtaasta tulee tämän mallin ainoa tuotantolaitos. Suomeen auto on odotettavissa vuoden 2019 alkupuoliskolla.