Uudenkaupungin nimikkomalli jyrää Venäjän autokaupassa - Autot - Ilta-Sanomat

Uudenkaupungin nimikkomalli jyrää Venäjän autokaupassa

Valmet Automotive on valmistanut GLC-mallin Mercedes-Benziä vuoden 2017 helmikuusta lähtien.

Julkaistu: 15.5.2018 7:01

Mercedes-Benzin katumaasturi GLC tekee selvää jälkeä Venäjän premium-automarkkinoilla.

Verkkojulkaisu RusAutoNews.Com on koonnut mallikohtaisen tilaston Venäjän premium-automarkkinoilta ja tullut siihen tulokseen, että selvästi parasta vauhtia piti tammi–maaliskuussa Mercedes-Benzin katumaasturi GLC. Sitä rekisteröitiin itänaapurissa kolmessa kuukaudessa 1 817 kappaletta eli 41 prosenttia enemmän kuin viime vuoden ensimmäisellä neljänneksellä.

GLC:n hyvä menekki on suomalaisittain mielenkiintoinen juttu siksi, että kyseistä mallia valmistetaan myös Valmet Automotiven tehtaassa Uudessakaupungissa.

Tosin Valmet Automotive ei voi kertoa mallikohtaisia tuotantomääriään eikä niin muodoin sitäkään, mille markkinoille sen valmistamat autot lopulta päätyvät. Se voi vain todeta, että kaikki ne autot, jotka eivät jää Suomeen, laivataan Uudestakaupungista Pohjois-Saksaan. Sieltä päämies toimittaa ne lopulliseen määränpäähän.

Toiseksi myydyin malli Venäjän premium-autokaupassa oli tammi–maaliskuussa Lexus RX ennen sisarmalliaan Lexus NX:ää. Kumpaakin rekisteröitiin kolmessa kuukaudessa reilut 1 700 kappaletta. BMW:n 5-sarjalaiset veivät kaksi seuraavaa sijaa. Kuudenneksi myydyin oli 1 302 kappaleella E-sarjan Mercedes-Benz.

Kaikkiaan Venäjällä rekisteröitiin vuoden ensimmäisellä neljänneksellä noin 31 200 premium-autoa. Kasvua kertyi yksi kosmeettinen prosentti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?