Autot

Opel säikähti avainhenkilöiden joukkopakoa – saneerausohjelma jäädytettiin

Julkaistu:

Yritysjärjestely
Opel pani jäihin työvoiman vähennysohjelman Saksassa sen jälkeen kun avainhenkilöitä alkoi karata joukolla kilpailijoiden leipiin.
Episodi juontaa juurensa viime vuoden maaliskuussa vahvistettuun yrityskauppaan, jossa General Motors myi Opelin ranskalaiselle PSA:lle.

Peugeotin ja Citroënin valmistajana tunnettu PSA maksoi Opelista ja sen brittiläisestä sisarbrändistä Vauxhallista 2,2 miljardia euroa. Samalla se sai hoteisiinsa 12 tehdasta ja niiden 40 000-päisen henkilöstön.

Sen jälkeen PSA julkisti saneerausohjelman, jonka yhtenä tavoitteena on vähentää Opelin saksalaisesta työvoimasta 3 700 henkeä vuoteen 2020 mennessä. Operaatio pyritään tekemään mahdollisimman pehmeästi irtisanomispakettien ja erilaisten eläkejärjestelyjen avulla.

Nyt on kuitenkin ilmennyt, että monet Opelin avainhenkilöt ovat tehneet asiasta johtopäätöksensä ja hankkiutuneet kilpailijoiden palvelukseen. Uutistoimisto Reuters kertoo, että merkittävässä asemassa olevia insinöörejä on siirtynyt viime kuukausina muun muassa BMW:n, Jaguar Land Roverin ja Continentalin leipiin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Sen seurauksena henkilöstön vähennysohjelma on keskeytetty. Jatkosta päätetään tämän kuun lopulla, jolloin Opelin johto ja työntekijöiden edustajat pääsevät puimaan asiaa saman pöydän ääreen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt