Suomalaislegendan auto huudettiin isolla summalla – odotukset paljon kovemmat

Kilpa-autolegenda Leo Kinnusen entinen työsuhdeauto huutokaupattiin Monacossa. Sille saatiin huutokaupassa kyllä hinta, mutta asia ei ole täysin yksinkertainen eikä suoraviivainen.

Leo Kinnusen kaara suomalaismaisemissa.

Suomessa sijaitsevasta kokoelmasta oli myynnissä neljä Porsche 911 -autoa: yksi vuoden 1969 esisarjan 911S, harvinaisella B-ryhmän varustepaketilla maustettu 911 Turbo vuodelta 1987 sekä tehdaskuljettaja Paul-Ernst Strählen entinen 911 Turbo vuodelta 2001.

Tämän erän ehdoton helmi oli kuitenkin vuoden 1973 Porsche 911 Carrera RS 2.7, joka on aikoinaan ollut Interseriessä kilpaa ajaneen Leo Kinnusen työsuhdeauto. Porsche suunnitteli ja valmisti Carrera RS:t aikanaan luokittelukilpuriksi, ja niiden huutokauppahinnat ovat vajaan kymmenen viime vuoden aikana nousseet huikeasti. Kun auton omistajahistoria on vielä tällainen, oli huutokaupasta odotettavissa kuumaakin kuumempi.

Hieman toisin kävi. Auton vasarahinnaksi oli arvioitu 1,4-1,8 miljoonaa euroa, mutta vasara paukahti 1,1 miljoonan kohdalla. Summa on tietysti valtava, mutta huomattavan vajaa siihen nähden mitä autosta odotettiin huutokaupassa saatavan.

Tällaisten kalliiden arvoesineiden huutokaupoissa yleensä odotetaan tietynlaisia tuloksia. RM Auctionsin mukaan neljän suomalais-Porschen kaupoista vain Carrera RS:n kauppa toteutui, vaikka sen hinta jäikin odotetusta noin 500 000 euroa.

RM Sotheby’sin huutokauppakamari järjesti eilen lauantaina Monacossa huutokaupan, jossa oli kaupan melkoinen nivaska erikoista autoilun historiaan liittyvää tavaraa.

Mukana oli tietenkin supereksoottista kalustoa, kuten Ferrarin konseptiautoja sekä keräilijöiden himoitsemia muistoesineitä, kuten näyttelijä-kilpa-autoilija, tyyli-ikoni Steve McQueenin legendaarisessa Le Mans -elokuvassa käyttämä ajohaalari ja kypärä.

Huutokaupan yllättäjiin kuului vuoden 1960 Chevrolet Corvette, jonka vasarahinnaksi uumoiltiin 90 000–120 000 euroa, mutta meklarin vasara paukahti pöydän pintaan 290 000 euron lukemassa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?